Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / e-shop / Βιβλία / Γεωτεχνικά βιβλία

Η τέχνη της Αμπελουργίας: αμπέλι οινοποιίας

Η τέχνη της Αμπελουργίας: αμπέλι οινοποιίας

Κωδικός:Γ0030

Ενημερώθηκε: 2/12/2015

Διαθέσιμο ('Aμεσα)
Προσθήκη στο καλάθι
Τιμή κανονική:
22,62€ + Φ.Π.Α. =  24,09€
Τιμή συνδρομητή:
21,43€ + Φ.Π.Α. =  22,82€

25,36 ευρώ
συγγραφέας: Παναγιώτης Λ. Τσέτουρας
έτος έκδοσης: 2009
σελίδες: 286
διαστάσεις: 17x24 cm
εκδόσεις Αθ. Σταμούλης

Αρχική τιμή 25,47

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Αθ. Σταμούλης το νέο βιβλίο του Παναγιώτη Τσέτουρα «Η τέχνη της Αμπελουργίας». Βασισμένος στην ελληνική πραγματικότητα και τις ιδιαιτερότητές της, ο πρακτικός αυτός οδηγός μας μαθαίνει τα μυστικά της αμπελουργικής τέχνης στην πράξη. Παρουσιάζονται με απλό τρόπο όλες οι γνώσεις και οι καλλιεργητικές τεχνικές που πρέπει να εφαρμόζονται σε κάθε στάδιο καλλιέργειας για την παραγωγή άριστων αμπελουργικών προϊόντων.

Περιλαμβάνει τη μορφολογία και τη φυσιολογία του φυτού, τα βλαστικά στάδια και τις εδαφοκλιματικές απαιτήσεις του, τα υποκείμενα και τις ποικιλίες οινοποιίας, τον πολλαπλασιασμό και τους εμβολιασμούς, την εγκατάσταση του αμπελώνα, το κλάδεμα, το πότισμα, τη λίπανση, τη φυτοπροστασία, τους εχθρούς και τις ασθένειες του φυτού.

Καταγράφει επίσης τη διαγνωστική στο αμπέλι, τη φυτοπροστασία και τα προγράμματα ψεκασμών, το γλωσσάρι της αμπελουργίας για την κατανόηση των εννοιών που περιέχονται στο βιβλίο και τις ωφέλειες που έχει ο άνθρωπος στην υγεία του, όταν συμπεριλάβει στη διατροφή του τα αμπελουργικά προϊόντα, το σταφύλι και το κρασί. Απευθύνεται σε αμπελουργούς, οινοποιούς αλλά και σε κάθε οινόφιλο που επιθυμεί να γνωρίσει τα μυστικά της αμπελουργικής τέχνης στην πράξη.

Ξεφυλλίστε σελίδες του βιβλίου:

Περιεχόμενα:

Τα Όργανα του Φυτού

Η ρίζα….23

Ο κορμός…24

Ο βλαστός….25

Οι κληματίδες….26

Οι οφθαλμοί….26

Τα φύλλα….31

Οι έλικες….31

Το άνθος….32

Το σταφύλι….32

Ετήσιος Κύκλος Βλάστησης

Δάκρυσμα….35

Βλάστηση….36

Θρέψη….37

Αναπνοή – Διαπνοή….38

Άνθηση – Καρπόδεση….38

Ανάπτυξη – Ωρίμανση σταφυλιών….41

Φυλλόπτωση….42

Βλαστικά Στάδια του Φυτού….43

Εδαφοκλιματικές Απαιτήσεις

Εδάφος…..45

Κλίμα….48

Υποκείμενα

Επιλογή Υποκειμένου….53

Πολλαπλασιασμός

Πολλαπλασιασμός με σπόρο….57

Πολλαπλασιασμός με καταβολάδα…58

Πολλαπλασιασμός με μοσχεύματα….59

Πολλαπλασιασμός με εμβολιασμό….60

Εμβολιασμοί

Επιτραπέζιος Αγγλικός εμβολιασμός…..61

Επιτόπιος Σχιστός εμβολιασμός….63

Εμβολιασμός με εγκοπή….64

Επιτόπιος Σχιστός Πλάγιος εμβολιασμός – Cadillac….65

Μαγιόρκειος Επιτόπιος εμβολιασμός….65

Θερινός Μεξικάνικος επιτόπιος εμβολιασμός….66

Κανόνες εμβολιασμού….67

Προϋποθέσεις επιτυχίας του εβολιασμού….68

Ποικιλίες Οινοποιίας….69

Περιοχές Ονομασίας Προέλευσης

Μακεδονία…..95

Θεσσαλία – Ήπειρος….96

Ιόνια νησιά….97

Πελοπόννησος….97

Νησιά Αιγαίου….98

Κρήτη…..99

Περιοχές ονομασίας προέλευσης ελεγχόμενης….101

Εγκατάσταση Αμπελώνα

Προετοιμασία εδάφους….106

Επιλογή ποικιλίας….107

Φύτευση αμπελώνα….108

Συμπλήρωση των κενών του αμπελώνα….111

Σχήματα Διαμόρφωσης

Κύπελλα…18

Γραμμικά Ρουαγιά….120

 

Διαμόρφωση Ρουαγιά….121

Γραμμικά Γκυγιό…..121

Υποστύλωση…..122

Κλάδεμα

Χειμερινά κλαδέματα….138

Θερινά κλαδέματα….140

Αφαίρεση ταχυφυών…..142

Αφαίρεση φορτίου σταφυλιών….143

Καλλιέργεια

Βιολογική καλλιέργεια….151

Επιτροπόμενα προϊόντα στη βιολογική γεωργία….154

Πότισμα - Μέτρηση Υδατικού Στρες….157

 

Λίπανση

Κριτήρια εκτίμησης των λιπαντικών αναγκών…16

Επιστημινική βάση στη χρήση λιπασμάτων….168

Ο ρόλος των μακροστοιχείων και μικροστοιχείων….171

Χρήση σταθεροποιημένων λιπασμάτων….179

Τροφοπενίες…..181

Αίτια που επηρεάζουν την ποιότητα των σταφυλιών….185

Ασθένειες

Βοτρύτης….189

Ευτυπίαση…191

Ίσκα….192

Καρκίνος….195

Περονόσπορος….195

Φόμοψη….197

Ωίδιο….199

Βακτηριακή ασθένεια των βραχιόνων….202

Μελανή νέκρωση της βάσης του υποκειμένου….203

Μακρόφορμα ή εσκωρίαση….204

Όξινη Σήψη….206

Λευκή Σήψη….207

Ανθράκωση….208

Σηψιρριζία….208

Διάφορες ιώσεις….209

Μέτρα καταπολέμησης των ιώσεων….210

Μη παρασιτικές ασθένειες….211

Εχθροί

Φυλλοξήρα…217

Ευδεμίδα…218

Ψευδόκοκκοι….220

Φυτόπτης ή ερίνωση….221

Ωτιόρρυχος ή σκαθαράκι….222

Τετράνυχοι…..223

Τσιγαρολόγος ή Ρυγχίτης….224

Σκουλήκι των οφθαλμών ή Ζύγαινα….224

Χρυσοκάνθαρος….224

Θρίπες….225

Κογχυλίδα….225

Πυραλίδα….225

Τζιτζικάκια….226

Νηματώδεις….226

Σφήκες….227

Προγράμματα Φυτοπροστασίας

Πρόγραμμα Φυτοπροστασίας για Οινοστάφυλα Υψηλής Ποιότητας….229

Πρόγραμμα Βιολογικής αντιμετώπισης εχθρών και ασθενειών του αμπελιού….231

Ηλεκτροστατικός Ψεκασμός….231

Διαγνωστική στο Αμπέλι

Ρίζες….233

Κορμός – Βραχίονες – Κληματίδες….235

Φύλλα….237

Άνθη….243

Σταφύλια….244

Οφθαλμοί….245

Το Σταφύλι

Χημική σύσταση του σταφυλιού….248

Στάδια ανάπτυξης του σταφυλιού….249

Μεταβολές κατά τη διάρκεια της ωρίμανσης….251

Το Γλεύκος

Απόδοση των σταφυλιών σε γλεύκος….260

Ο αλκοολικός βαθμός….261

Ο Τρύγος…. 263

Το Σταφύλι και το Κρασί στη Διατροφή του Ανθρώπου…..269

Γλωσσάρι Αμπελουργίας…275

Ημερολόγιο του Αμπελουργού….279

Βιβλιογραφία…. 283

 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,46875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version