Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / e-shop / Βιβλία / Γεωτεχνικά βιβλία

Το βιβλίο του κρασιού

Το βιβλίο του κρασιού

Κωδικός:Γ0210

Ενημερώθηκε: 22/6/2015

Διαθέσιμο ('Aμεσα)
Προσθήκη στο καλάθι
Τιμή κανονική:
25,87€ + Φ.Π.Α. =  27,55€
Τιμή συνδρομητή:
24,51€ + Φ.Π.Α. =  26,10€

29,00 ευρώ
συγγραφείς: Γ. Βέκιος, Δ. Κούκης, Αργ. Τσακίρης
σελίδες: 216
διαστάσεις: 21x29 cm
εκδόσεις Ψύχαλου

Ξεκινήστε την ιστορία του κρασιού από την αρχαιότητα και ελάτε σιγά - σιγά στο σήμερα. Περιηγηθείτε στα αμπέλια, μάθετε τα μυστικά της καλλιέργειας και του τρύγου και τρυπώστε μέσα σε ένα οινοποιείο για να ζήσετε τη μαγεία της οινοποίησης.

Ταξιδέψτε στους αμπελώνες της Ελλάδας και στη συνέχεια ανοίξτε τα φτερά σας για την Ευρώπη, την Βόρεια & Νότια Αμερική, την μακρινή Αυστραλία, αλλά και την τροπική Αφρική & την εξωτική Ασία.

Μάθετε να δοκιμάζετε το κρασί, να κάνετε τις σωστές επιλογές στην κάβα και να το σερβίρετε στη σωστή θερμοκρασία. Συνδυάστε το με τα κατάλληλα εδέσματα και απογειώστε την απόλαυση των γεύσεων που θα ερεθίσουν τους γευστικούς σας κάλυκες.

Έκδοση 2012

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Πρόλογος της αναθεωρημένης έκδοσης (2012)….7

Πρόλογος της πρώτης έκδοσης (1994)…9

Από το λυκαυγές της ιστορίας μέχρι σήμερα….13

Παλιό όσο και η ανθρωπότητα….15

Το αμπέλι και το κρασί στην εποχή μας….19

Η Ευρώπη, τα κρασιά της και η θέση που κατέχουν στη διεθνή αγορά του κρασιού…21

Το αμπέλι και πως διαμορφώνεται ο χαρακτήρας του κρασιού….25

Μορφολογία φυτού…27

Καλλιεργητικές τεχνικές….29

Οι παράγοντες που συμμετέχουν στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του κρασιού…31

Ελληνικές ποικιλίες….37

Ερυθρές ελληνικές ποικιλίες…39

Λευκές ελληνικές ποικιλίες….41

Διεθνείς ποικιλίες….45

Ερυθρές διεθνείς ποικιλίες….47

Λευκές διεθνείς ποικιλίες….51

Η παραγωγή του κρασιού (οινοποίηση), τύποι και κατηγορίες….55

Η πρώτη ύλη – ο τρύγος….57

Η γλευκοποίηση….59

Αλκοολική ζύμωση – Τα σάκχαρα θα γίνου αλκοόλη…63

Η διαδικασία παραγωγής των κρασιών….65

Το πέρασμα από το βαρέλι – Ωρίμανση….69

Οι διάφορες κατηγορίες κρασιών – Νομοθεσία…73

Το ελληνικό κρασί….81

Πελοπόννησος…85

Στερεά Ελλάδα και Εύβοια….89

Θεσσαλία….91

Μακεδονία – Θράκη….93

Ήπειρος….97

Ιόνια Νησιά….99

Νησιά του Βορείου Αιγαίου….101

Κυκλάδες…..103

Δωδεκάνησα…..105

Κρήτη…..107

Το κρασί στην Ευρώπη…..111

Γαλλία….113

Ιταλία….123

Ισπανία….129

Πορτογαλία….131

Γερμανία….135

Υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες….139

Το κρασί στο υπόλοιπο κόσμο….145

Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής….147

Αργεντινή….149

Χιλή / Βραζιλία….151

Αυστραλία….153

Νέα Ζηλανδία…155

Νότιος Αφρική / Ισραήλ / Λίβανος / Αλγερία / Κίνα….157

Εισαγωγή στον κόσμο της γευσιγνωσίας….161

Οι σκοποί και οι δυσκολίες της γευσιγνωσίας….163

Οι αισθήσεις που εμπλέκονται στη δοκιμασία….165

Το γλωσσάρι του δοκιμαστή….177

Συντήρηση και εξέλιξη του κρασιού….183

Οι σωστές συνθήκες φύλαξης….185

Η αγορά του κρασιού….189

Το κρασί στο τραπέζι….191

Η θερμοκρασία σερβιρίσματος….193

Αρμονία στη γεύση…..195

Τυρί και κρασί…201

Τα αξεσουάρ του κρασιού….203

Προετοιμασία για το σερβίρισμα του κρασιού….207

Επίλογος….209

Οι συγγραφείς….211

Βιβλιογραφία….213

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,097656 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version