Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / e-shop / Βιβλία / Γεωτεχνικά βιβλία

Τα μυστικά του καλού κρασιού

Τα μυστικά του καλού κρασιού

Κωδικός:Γ0237

Ενημερώθηκε: 30/7/2015

Διαθέσιμο ('Aμεσα)
Προσθήκη στο καλάθι
Τιμή κανονική:
11,54€ + Φ.Π.Α. =  12,29€
Τιμή συνδρομητή:
10,94€ + Φ.Π.Α. =  11,65€

12,94 ευρώ
συγγραφέας: Παναγιώτης Λ. Τσέτουρας
έτος έκδοσης: 2014
σελίδες: 196
διαστάσεις: 14x21 cm
εκδόσεις Αθ. Σταμούλης

Αν μπορείτε να ακολουθήσετε μια απλή συνταγή μαγειρικής τότε σίγουρα μπορείτε να φτιάξετε και το δικό σας κρασί. Είναι απλό, διασκεδαστικό και το αποτέλεσμα θα δικαιώσει τόσο εσάς για τον κόπο σας όσο και τους γνωστούς σας που σάς εμπιστεύθηκαν και δοκίμασαν το κρασί σας. Ο συγγραφέας μέσα από την 30χρονη εμπειρία του καθοδηγεί τον αναγνώστη σε όλες τις φάσεις της οινοποίησης. Από την εγκατάσταση και την περιποίηση του αμπελώνα, μέχρι τα στάδια οινοποίησης, τον εξοπλισμό και τη θεραπεία τυχόν ασθενειών. Ο πρακτικός αυτός οδηγός είναι χρήσιμος και για τον απλό καταναλωτή που επιθυμεί να αναγωρίζει το καλό κρασί και να το απολαμβάνει στο τραπέζι του. Ανεξάρτητα από το αν προτιμάτε το λευκό ή το κόκκινο, το ξηρό ή το γλυκό, το μπρούσκο ή το ελαφρύ, τα «Mυστικά του καλού κρασιού» θα σας αποκαλύψουν ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε για να φτιάξετε εξαιρετικής ποιότητας κρασί.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ..................13


ΠΡΩΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΤΟ ΑΜΠΕΛΙ

ΓΕΝΙΚΑ..............................19
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΜΠΕΛΩΝΑ...................20
ΚΛΙΜΑ.............................21
ΕΔΑΦΟΣ......................23
ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ..................25
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΑΦΙΟΥ..................26
ΦΥΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΙΟΥ.........................27
ΕΤΗΣΙΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΒΛΑΣΤΗΣΗΣ............................ 31
Δάκρυσμα.......................32
Βλάστηση........................32
Η έναρξη της βλάστησης επηρεάζεται:................32
Θρέψη ........................34
Αναπνοή – Διαπνοή...........35
Άνθηση – Καρπόδεση..............36
Ανάπτυξη – Ωρίμαση – σταφυλιών...............38
Φυλλόπτωση ..................39
ΚΛΑΔΕΜΑ.................41
ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΓΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ....................47
ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ..........................55
Ονoμασία Πρoέλευσης Ελεγχόμενη.......................58
ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ...................60
Επιτρεπόμενα προϊόντα στη βιολογική γεωργία..............62
Προϊόντα λίπανσης και βελτίωσης του εδάφους.............62
Προϊόντα φυτοπροστασίας στη βιολογική γεωργία............64
ΛΙΠΑΝΣΗ.....................66
ΤΡΥΓΟΣ....................72
ΕΧΘΡΟΙ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ......................73
Εχθροί.........................73
Ασθένειες..................74
ΤΡΟΦΟΠΕΝΙΕΣ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΙΟΥ................77


ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΤΟ ΚΡΑΣΙ

ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΕΙΝΑΙ ΥΓΕΙΑ......................91
ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ.........96
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ...................99
ΤΥΠΟΙ ΚΡΑΣΙΩΝ.........................103
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΡΑΣΙΩΝ.................103
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΚΡΑΣΙΩΝ ΠΑΛΑΙΩΣΗΣ................105
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ......................105
Ο ΤΡΥΓΟΣ.........................107
ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΗΣ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΣΑΚΧΑΡΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΤΟΥ..........111
ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΗΣ ΟΞΥΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΤΟΥ......................121
ΟΙΝΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ........124
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ.................126

ΛΕΥΚΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ.........................129
ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ
Εξαγωγή του μούστου......................132
ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ
Προσθήκη μεταμπισουλφίτ..................134
ΤΡΙΤΟ ΣΤΑΔΙΟ
Απολάσπωση........................135
ΤΕΤΑΡΤΟ ΣΤΑΔΙΟ
Η αλκοολική ζύμωση..............136
ΠΕΜΠΤΟ ΣΤΑΔΙΟ
Μετάγγιση - Απολάσπωση - Απογέμισμα - Λαμπικάρισμα - Ωρίμαση...........138
ΕΡΥΘΡΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ.................143
ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ
Διαχωρισμός της ρώγας από το κοτσάνι.............146
ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ
Σπάσιμο της ρώγας του σταφυλιού.....................147
ΤΡΙΤΟ ΣΤΑΔΙΟ
Ζύμωση του μούστου μαζί με τα στέμφυλα...........149
ΤΕΤΑΡΤΟ ΣΤΑΔΙΟ
Διαχωρισμός του μούστου από τα στέμφυλα..........152
ΠΕΜΠΤΟ ΣΤΑΔΙΟ
Ολοκλήρωση της αλκοολικής ζύμωσης.................153
ΕΚΤΟ ΣΤΑΔΙΟ
Απολάσπωση - Απογέμισμα - Μετάγγιση - Λαμπικάρισμα............156
ΕΒΔΟΜΟ ΣΤΑΔΙΟ
Ωρίμαση.......................159
ΟΓΔΟΟ ΣΤΑΔΙΟ
Παλαίωση του κόκκινου κρασιού.......................160
ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙΑ......................163
ΓΛΥΚΑ ΚΡΑΣΙΑ..................164
ΑΦΡΩΔΗ ΚΡΑΣΙΑ...............168
ΡΕΤΣΙΝΑ............................169

ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΡΑΣΙ.......................171
Η ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ........................172
ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ......................173
Η ΔΙΑΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ......175
ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΟΥΚΕΤΟ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ.............175
Η ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ................176

ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΡΑΣΙΩΝ..............177
ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΣΙΩΝ.................178
ΑΛΛΟΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΡΑΣΙΩΝ..................181
ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ......................185

ΕΠΙΛΟΓΟΣ...............192
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ...........193

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,390625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version