Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Συνέδριο Γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων και Χωρικής Ανάλυσης στη Γεωργία και στο Περιβάλλον


Το 2Ο Συνέδριο Γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων και Χωρικής Ανάλυσης στη Γεωργία και στο Περιβάλλον, που διοργανώθηκε 25 – 26 Μαΐου 2017, στο Συνεδριακό Αμφιθέατρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Την έναρξη του Συνεδρίου κήρυξε ο κ. Γεν. Γραμματέας του ΥΠΑΑΤ κ. Χαρ. Κασίμης. Υπήρξε μεγάλη συμμετοχή από ερευνητικό δυναμικό που δραστηριοποιείται, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πάνω στην μελέτη και αντιμετώπιση περιβαλλοντικών και γεωργικών προβλημάτων δια μέσου των Γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων.

Οι εργασίες που παρουσιάστηκαν ήταν υψηλού επιπέδου και άμεσα συνυφασμένες με τις νέες τεχνολογίες των GIS έχοντας όμως γνώμονα την κατανόηση και την επίλυση σημαντικών περιβαλλοντικών και γεωργικών προβλημάτων.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των συνέδρων ξεπέρασε τα 200 άτομα, παρουσιάστηκαν 31 εργασίες, 11 αναρτημένες ανακοινώσεις – poster και 6 παρουσιάσεις από εταιρίες – χορηγούς με θεματολογία:

  • Χωρικά και χρονικά καθορισμένη παρακολούθηση καλλιεργειών
  • Διάθεση χωρικών δεδομένων - Παροχή υπηρεσιών (Γεωχωρικές υπηρεσίες)
  • Διαχείριση εδαφικών και υδατικών πόρων
  • Περιβάλλον – Οικοσύστημα
  • Αστικό περιβάλλον και χρήσεις γης.

Οι στόχοι του Συνεδρίου, οι οποίοι ήταν να παρουσιάσει τις νέες ερευνητικές προσπάθειες και εφαρμογές των GIS και της χωρικής ανάλυσης στην γεωργία και στο περιβάλλον καθώς και να επιμορφώσει πρακτικά μέσω ειδικών συνεδριών και εκπαιδευτικών εργαστηρίων, επιτεύχθηκαν στο βέλτιστο βαθμό μέσω της ανταλλαγής επιστημονικών απόψεων καθώς και από ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του Συνεδρίου, το στρογγυλό τραπέζι, στο οποίο έγινε μια εποικοδομητική ανοιχτή συζήτηση προς το κοινό, για την χωρικά και χρονικά καθορισμένη ψηφιακή γεωργία.

Στην συζήτηση αυτή έλαβαν μέρος καθηγητές του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών (κ. Καλύβας Διονύσιος, Αν. Καθηγητής ΓΠΣ και κ. Οικονόμου Γαρυφαλλιά, Καθηγήτρια Γεωργίας, εκπρόσωποι του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αγγελάκης Κωνσταντίνος, Γενικός Διευθυντής Βιώσιμης Αγροτικής Ανάπτυξης και κ. Μανέτας Νικόλαος, Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Π.Α.Α.2014-2020), του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Αγγελάκης Κωνσταντίνος, Γενικός Διευθυντής Βιώσιμης Αγροτικής Ανάπτυξης) και εκπρόσωπος του ΓΕΩ.Τ.Ε.Ε και Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. (κ. Γαρδικιώτης Μενέλαος (Γεν. Γραμμ. Δ.Σ.).

Το υψηλό επίπεδο εργασιών που παρουσιάστηκαν, τα εκπαιδευτικά εργαστήρια με την ανανεωμένη θεματολογία (που φέτος περιέλαβαν και εκπαιδευτικές πτήσεις drones), η παρουσία αντιπροσώπων από σημαντικούς φορείς καθώς και η παρουσία συνέδρων από διάφορους τομείς εφαρμογής των GIS συνέθεσαν και επισφράγισαν την επιτυχία του 2ου Συνεδρίου ΓΠΣ και Χωρικής Ανάλυσης, έναν θεσμό που κάθε δύο χρόνια διοργανώνει η Ερευνητική Μονάδα GIS του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών.

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,421875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version