Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Στην τελική ευθεία το LEADER Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Στην τελική ευθεία το LEADER Κεφαλονιάς και Ιθάκης


Παρουσία του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θεόδωρου Γαλιατσάτου, έγινε η 1η συνεδρίαση του Δ.Σ της Ομάδας Τοπικής Δράσης Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε τη Συνεδρίαση του Δ.Σ. ως μια σημαντική μέρα για την Κεφαλλονιά, την Ιθάκη και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, καθώς ολοκληρώνεται μια προσπάθεια που ξεκίνησε από καιρό με στόχο να ωφεληθούν οι μικρές επιχειρήσεις και ο δημόσιος χώρος, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. Το Δίκτυο αποτελεί μια συνεργασία της αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων με σκοπό την τοπική ανάπτυξη. Στην πρώτη συνεδρίαση, μετά την έγκριση του καταστατικού, συνήλθαν τα μέλη του «Δικτύου Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Π.Ε. Κεφαλονιάς και Ιθάκης και των Δήμων Κεφαλονιάς και Ιθάκης», με θέματα την συγκρότηση του ΔΣ σε σώμα και την υποβολή του τοπικού προγράμματος CLLD / LEADER 2014 - 2020, παρουσία του Περιφερειάρχη και του Δημάρχου Ιθάκης κ. Διονύση Στανίτσα.

Στελέχη των φορέων της τοπικής εταιρικής σχέσης με την υποστήριξη στελεχών της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πάρνωνα συμμετείχαν σε ανοιχτές εκδηλώσεις για να παρουσιάσουν το πρόγραμμα CLLD / LEADER στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, όπως έχει διαμορφωθεί έως τώρα (στόχοι, μέτρα, δράσεις ιδιωτικού και δημόσιου χαρακτήρα, επιλέξιμες δαπάνες, κ.λ.π.) και για την  κατάρτιση της πρότασης του τοπικού προγράμματος για τους Δήμους Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Για τον επιτυχή σχεδιασμό του νέου προγράμματος, είναι απαραίτητη η ενεργός συμμετοχή όλων των κοινωνικών εταίρων και φορέων των Δήμων Κεφαλλήνιας και Ιθάκης. Στο πλαίσιο συμμετοχής στις διαδικασίες της δημόσιας διαβούλευσης, οι φορείς της περιοχής και ο τοπικός πληθυσμός έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν προτάσεις, απόψεις, ιδέες αλλά και μία καταρχήν εκδήλωση επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Το «CLLD», από τα αρχικά του «COMMUNITY - LED LOCAL DEVELOPMENT», δηλαδή «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων», είναι η μέθοδος σχεδιασμού και υλοποίησης αναπτυξιακών στρατηγικών, βασισμένη στην προσέγγιση LEADER, η οποία θα εφαρμοστεί για την περίοδο 2014 - 2020.

Σύμφωνα με το Δ.Σ. ο «Φάκελος Α» της πρότασης θα υποβληθεί στο ΥπΑΑΤ μέχρι την 31 Αυγούστου 2017, ενώ ο «Φάκελος Β» με την τοπική αναπτυξιακή στρατηγική και την πρόταση μέχρι την 30 Οκτωβρίου 2017. Την ευθύνη προετοιμασίας ανέλαβε το μέλος του Δικτύου Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα.

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,515625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version