Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή για μολυσμένα αυγά: Αδιαφορία των αρμόδιων αρχών να λάβουν έγκαιρα μέτρα

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή για μολυσμένα αυγά: Αδιαφορία των αρμόδιων αρχών να λάβουν έγκαιρα μέτρα


Στην σέντρα έβγαλε τον ΕΦΕΤ αλλά και τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές σε Βέλγιο και Ολλανδία ο Ευρωβουλευτής, Καθηγητής, Νότης Μαριάς, μιλώντας στις 12/9/2017, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, με αφορμή τη συζήτηση για το διατροφικό σκάνδαλο με τα μολυσμένα αυγά (με το επικίνδυνο παρασιτοκτόνο fipronil, που κυκλοφόρησαν κατά εκατομμύρια σε 22 χώρες της Ευρώπης).

Ο Ευρωβουλευτής στηλίτευσε την αδιαφορία των αρμόδιων Αρχών σε Βέλγιο και Ολλανδία να λάβουν έγκαιρα τα ενδεικνυόμενα μέτρα να λάβουν έγκαιρα τα ενδεικνυόμενα μέτρα

Και αυτό διότι παρότι το διατροφικό σκάνδαλο ήταν εκεί γνωστό ήδη από τα τέλη του 2016 εντούτοις τα μέτρα προστασίας των καταναλωτών λήφθηκαν τον Αύγουστο του 2017.

Ο Ευρωβουλευτής απευθυνόμενος στον παρευρισκόμενο Επίτροπο κ. Ανδρουκάιτις: «Σε σχέση με την Ελλάδα όμως κύριε Ανδρουκάιτις μετά από συνεχείς παρεμβάσεις μου αποκαλύφθηκε ότι τελικά εισήχθησαν στην Ελλάδα από τη Γαλλία 300 κιλά σκόνης από ασπράδια αυγών μολυσμένα με fipronil.

Και ενώ εγώ ζητούσα την απόσυρση των αυγών και της ύποπτης αυτής παρτίδας τελικά οι αρμόδιες Ελληνικές Αρχές δεν το έπραξαν και με ανακοίνωση ενημέρωσαν ότι η ύποπτη παρτίδα των 300 κιλών από ασπράδια αυγών χρησιμοποιήθηκε από Ελληνική επιχείρηση και δημιουργήθηκαν μείγματα σε αναλογία 1:100 τέτοια ούτως ώστε η συγκέντρωση fipronil λέει ο ΕΦΕΤ δεν είναι επικίνδυνη. Ακούστε πράγματα».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Ρωτάμε λοιπόν ποια είναι αυτή η Ελληνική επιχείρηση που το έπραξε. Εσείς ως Κομισιόν συμφωνείτε με αυτή την απαράδεκτη ενέργεια; Τι μέτρα θα λάβετε; Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει και στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη».

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,453125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version