Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Μεγάλες καταστροφές στην αγροτική παραγωγή του Πουέρτο Ρίκο από τον τυφώνα Μαρία


Εκατομμύρια άνθρωποι στο Πουέρτο Ρίκο παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, μετά το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Μαρία.

Μακριά από την πρωτεύουσα Σαν Χουάν, οι κάτοικοι παραμένουν απομονωμένοι, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και επικοινωνίες. Πιστεύεται πως οι υποδομές αυτές θα χρειαστούν εβδομάδες για να αποκατασταθούν. Σε έλλειψη είναι επίσης τα φάρμακα και το καθαρό νερό.

Ο κυβερνήτης του νησιού, Ricardo Rossello, προειδοποίησε για «ανθρωπιστική κρίση» και ζήτησε περισσότερη βοήθεια: «Το Πουέρτο Ρίκο είναι μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών και πρέπει γρήγορα να αναλάβουμε δράση. Η καταστροφή είναι τεράστια», τόνισε και προειδοποίησε ότι η αδυναμία των πολιτικών να αντιμετωπίσουν την έλλειψη πόρων μπορεί να προκαλέσει «έξοδο» των Πορτορικανών, οι οποίοι θα μετακινηθούν προς τις ΗΠΑ.

Στο νησί έχει τεθεί σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας, από τις 19.00 έως τις 05.00 το πρωί, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν βανδαλισμοί και λεηλασίες. Παράλληλα, οι τοπικές αρχές έχουν δώσει προτεραιότητα στην επαναλειτουργία λιμανιών και αεροδρομίων.

Σημειώνεται ότι η πρόσβαση είναι σε πολλά μέρη δύσκολη, καθώς το οδικό δίκτυο έχει καταστραφεί και γέφυρες έχουν καταρρεύσει.

«Η δύναμη και η οργή του τυφώνα ξερίζωσε τα δέντρα στις περιοχές που πέρασε. Σε λίγες ώρες, ο τυφώνας Μαρία εξάλειψε σχεδόν το 80% της αξίας των καλλιεργειών στο Πουέρτο Ρίκο, καθιστώντας την μία από τις πιο μεγάλες καταιγίδες και δημιουργώντας μεγάλες καταστροφές στην γεωργική αγροτική παραγωγή του νησιού», δήλωσε ο Carlos Flores Ortega, γραμματέας του Τμήματος Γεωργίας του Πουέρτο Ρίκο.

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που δημιούργησε η Μαρία στο πέρασμα της είναι η υποχώρηση του φράγματος Γουαχατάκα,που βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της νήσου, μετά το μεσημέρι της Παρασκευής, με τον κυβερνήτη να δίνει εντολή για την απομάκρυνση περίπου 70.000 ανθρώπων από την περιοχή. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν χιλιάδες στρέμματα με καλλιέργειες καλαμποκιού, μπανάνας και καφέ. Επίσης σοβαρές ζημιές έγιναν και στα ορνιθοτροφεία.

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,546875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version