Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Υφυπουργός Εργασίας: Έρχεται εξωδικαστικός συμβιβασμός για παλιές οφειλές στον ΟΓΑ

Υφυπουργός Εργασίας: Έρχεται εξωδικαστικός συμβιβασμός για παλιές οφειλές στον ΟΓΑ


Την ένταξη των παλιών χρεών των αγροτών προς τον ΟΓΑ (πριν το 2017) στον εξωδικαστικό συμβιβασμό, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος. Για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει να πάρει η κυβέρνηση το πράσινο φως των δανειστών. Μιλώντας στα Γρεβενά, ο κ. Πετρόπουλος προανήγγειλε την δυνατότητα εξόφλησης παλιών οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία μέσω του εξωδικαστικού συμβιβασμού, που θα λειτουργήσει ειδικά για οφειλές στην κοινωνική ασφάλιση. Δήλωσε ότι «βρισκόμαστε σε μια διαπραγμάτευση με τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών ώστε να μην υπάρχει ο όρος της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων ως προς τον εξωδικαστικό συμβιβασμό για τα χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία, αφού έχουμε οφειλέτες που έχουν σταματήσει κάθε είδους οικονομικής δραστηριότητας».

Καταλήγοντας εκτίμησε ότι η επίτευξη της συμφωνίας θα προσφέρει τη δυνατότητα σε οφειλέτες να ενταχθούν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό με αποτέλεσμα «να έχουμε ακόμη καλύτερες επιδόσεις στην κοινωνική ασφάλιση».

«Υπάρχει σημαντική αύξηση της εισπραξιμότητας των οφειλών από παλαιότερα χρέη των Ελεύθερων Επαγγελματιών αλλά και των Μικρομεσαίων Επιχειρηματιών», ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σημειώνοντας ότι «ξεπεράσαμε κατά πολύ τον στόχο των 70 εκατ. ευρώ μηνιαίως που αρχικά είχαμε θέσει και φτάσαμε αισίως στα 120 εκατ. ευρώ».

Μίλησε ακόμη για σημαντική πρόοδο στο θέμα της ανεργίας όπου επιτεύχθηκε μείωση κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες τονίζοντας ότι «καταφέραμε μια καλή επίδοση αλλά χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τον σχεδιασμό μας».

Αναφερόμενος στις περιπτώσεις των πολιτών που εκκρεμεί η συνταξιοδότησή τους σημείωσε ο «στόχος που έχει θέσει το υπουργείο είναι έως τον Ιούνιο του 2018 να έχουν καταβληθεί όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές», ενώ υπενθύμισε ότι από τις αρχές του 2015 έως τον Σεπτέμβρη του 2017 «έχουν εκδοθεί και έχουν καταβληθεί 290.000 συντάξεις σε νέους δικαιούχους».

Προανήγγειλε επίσης την δημιουργία γραφείου του Σώματος Επιθεωρητών εργασίας στα Γρεβενά τονίζοντας ότι «επιθυμούμε να έχουμε όρους νομιμότητας στη περιοχή».

Αναφέρθηκε και στις νέες Εργατικές κατοικίες που παραμένουν μισοτελειωμένες και εγκαταλελειμμένες τα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια που εγκαινιάστηκαν από προηγούμενους υπουργούς χωρίς όμως να έχουν ολοκληρωθεί οι κτιριακές τους εγκαταστάσεις, ενώ μίλησε για προχειρότητα στον σχεδιασμό τους, αφού «δεν έχουν προβλεφθεί καν τα βασικά έργα υποδομής όπως της ύδρευσης και της αποχέτευσης».

Νωρίτερα ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών ασφαλίσεων επισκέφθηκε τις υπηρεσίες του ΙΚΑ και του ΟΑΕΔ Γρεβενών, μίλησε με τους υπαλλήλους στα γραφεία των δύο υπηρεσιών, ενώ το απόγευμα είχε συνάντηση με εκπροσώπους του Δήμου Γρεβενών.

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,53125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version