Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Υποχρεωτική η ανάμιξη της βιοαιθανόλης με την βενζίνη από το 2019

Υποχρεωτική η ανάμιξη της βιοαιθανόλης με την βενζίνη από το 2019


Σε δημόσια διαβούλευση τρία σχέδια νόμου, για την ποιότητα και το πλαίσιο κατανομής των καυσίμων, θέτει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενεργείας (ΥΠΕΝ). Συγκεκριμένα με το πρώτο σχέδιο νόμου το ΥΠΕΝ έθεσε σε δημόσια διαβούλευση σχέδιο τροποποίησης της υπουργικής απόφασης για την κατανομή βιοντίζελ και τη θεσμοθέτηση υποχρέωσης ανάμειξης της βιοαιθανόλης με τη βενζίνη. Θυμίζουμε ότι η προσπάθεια μετατροπής των δύο εργοστασίων της ΕΒΖ σε Λάρισα και Ξάνθη για την παραγωγή βιοαιθανόλης ναυάγησε. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να εισάγουμε την βιοαιθανόλη που θα χρησιμοποιούμε. Η νομοθεσία προβλέπει ήδη την προσθήκη βιοντήζελ σε ποσοστό 5% στο πετρέλαιο κίνησης που διατίθεται στην αγορά. Από το 2019 η βιοαιθανόλη θα προστίθεται σε ποσοστό 2,8% στη βενζίνη και από το 2020 σε ποσοστό 3,3%.

Μετά το 2020 η συμμετοχή της βιοαιθανόλης μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω με νέα υπουργική απόφαση.

Η τροπολογία ορίζει ακόμη ως υπόχρεους για την ανάμειξη τα διυλιστήρια, για τις ποσότητες βενζίνης που διαθέτουν στην εγχώρια κατανάλωση και τις εταιρίες εμπορίας πετρελαιοειδών για τις ποσότητες βενζίνης που εισάγουν (εφόσον αυτές δεν περιέχουν ήδη βιοαιθανόλη στις προβλεπόμενες ποσότητες).

Διαβάστε το σχέδιο νόμου

Το δεύτερο σχέδιο νόμου, που επίσης τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το ΥΠΕΝ, ορίζει τις προδιαγραφές ποιότητας των καυσίμων βενζίνης και ντίζελ, με την ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2015/1513 και την τροποποίηση της Οδηγίας 98/70/ΕΚ. Προβλέπει, επιπλέον, την αλλαγή του υφιστάμενου πλαισίου για τα βιοκαύσιμα και τα βιορευστά, με στόχο την προώθηση της χρήσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).

Διαβάστε το σχέδιο νόμου

Το τρίτο νομοσχέδιο που τέθηκε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση αφορά τον καθορισμό των μεθόδων υπολογισμού των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και των απαιτήσεων υποβολής αντίστοιχων εκθέσεων.

Διαβάστε το σχέδιο νόμου

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στη δημόσια διαβούλευση, ώστε να βελτιωθούν οι προτεινόμενες αλλαγές. Η δημόσια διαβούλευση και στα τρία σχέδια νόμου θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου, ώρα 15:00.

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 2,734131 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version