Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Προσφεύγουν στη δικαιοσύνη οι τευτλοπαραγωγοί για την πληρωμή της παραγωγής του 2017 και διοργανώνουν συγκέντρωση έξω από την ΕΒΖ

Προσφεύγουν στη δικαιοσύνη οι τευτλοπαραγωγοί για την πληρωμή της παραγωγής του 2017 και διοργανώνουν συγκέντρωση έξω από την ΕΒΖ


Προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) και οργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο διοίκησης της βιομηχανίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, είναι η άμεση απάντηση των τευτλοπαραγωγών της χώρας σε σχέση με την αποπληρωμή της παραγωγής που παρέδωσαν το 2017. Οι υπουργοί Αλέξης Χαρίτσης και Βαγγέλης Αποστόλου, παρά την αρχική τους συμφωνία, ματαίωσαν τη συνάντηση που είχε οριστεί για την Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου, επικαλούμενοι τη συζήτηση στη Βουλή, του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα.

Σήμερα το πρωί, ομάδα παραγωγών από τις Σέρρες, σε συνέχεια απόφασης που πήρε η γενική συνέλευση του σωματείου τους, μετέβη στον Εισαγγελέα Σερρών, προκειμένου να κινήσει νομική διαδικασία σε βάρος της ΕΒΖ, για την αθέτηση συμφωνηθέντων στα συμβόλαια που έχει υπογράψει με τους παραγωγούς και προβλέπουν ρητώς αποπληρωμή της σοδειάς τους μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2017.

Το αποτέλεσμα της συνάντησης με τον Εισαγγελέα θα διαχυθεί και στα υπόλοιπα σωματεία, της Ορεστιάδας, του Πλατέος και της Λάρισας, και αναλόγως αναμένεται κι οι εκεί παραγωγοί να ακολουθήσουν ανάλογη οδό για να διασφαλίσουν τα χρήματά τους.

Θυμίζουμε ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Παναγιώτης Καραχάλιος, με την ανάληψη των καθηκόντων του στο νευραλγικό, αυτό, πόστο, είχε διαβεβαιώσει τους τευτλοπαραγωγούς πως θα πληρωνόταν μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων. Μία υπόσχεση που δεν τηρήθηκε, όμως, προκαλώντας την οργή και την αγανάκτηση των τευτλοπαραγωγών και αφήνοντας τον ίδιο εκτεθειμένο απέναντι στους παραγωγούς.

Απάντηση από ΕΒΖ
Εντός των επόμενων ημερών πρόκειται να πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των 2.500 τευτλοπαραγωγών της χώρας ένα «σεβαστό» πρώτο ποσό για τα τεύτλα που παρέδωσαν στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ΑΕ (ΕΒΖ) το 2017. Την παραπάνω διαβεβαίωση έδωσαν στελέχη της εταιρείας, σύμφωνα με τα οποία η διοίκηση από την πλευρά της έχει προβεί εγκαίρως σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να αποπληρωθούν στην ώρα τους για την ποσότητα των τεύτλων που παρέδωσαν πέρυσι.

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,46875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version