Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Φ. Αραμπατζή από τα Γρεβενά: Λιγότεροι φόροι, γενναίο άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα, ανάταξη πρωτογενούς παραγωγής


Το Νομό Γρεβενών επισκέφθηκε το Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου, η βουλευτής Σερρών της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή, ως Περιφερειακή Τομεάρχης Δυτικής Μακεδονίας του κόμματος, με στόχο τη χαρτογράφηση των προβλημάτων της περιοχής και την επικαιροποίηση και εξειδίκευση του προγραμματικού λόγου της ΝΔ με βάση τα Τοπικά και Περιφερειακά χαρακτηριστικά.

Η κ. Αραμπατζή κατά την πρώτη επίσκεψή της στο Νομό, είχε σύσκεψη στο Επιμελητήριο Γρεβενών με την Διοικούσα Επιτροπή του Επιμελητηρίου και τον Εμπορικό Σύλλογο, άκουσε τα προβλήματα, που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο και ειδικά των Γρεβενών, επαναλαμβάνοντας το τρίπτυχο της πολιτικής της ΝΔ για:

  • Λιγότερους φόρους
  • Λιγότερες δαπάνες
  • Γενναίο άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα.

Σε ό,τι αφορά την πολιτική φορολόγησης υπενθύμισε τη θέση του Προέδρου της ΝΔ, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για μείωση των συντελεστών φορολόγησης από το 29% στο 20% μεσοσταθμικά σε 2 χρόνια.

Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση, ευρύτατος ήταν ο διάλογος, που ακολούθησε στη σύσκεψη με εκπροσώπους των αγροτικών φορέων, των Δ.Σ. Ενώσεων και Συλλόγων των Γρεβενών.
Η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης επανέλαβε τη δέσμευση της ΝΔ για μείωση του συντελεστή φορολόγησης από το 22% στο 9% για εισόδημα μέχρι 10.000 Ευρώ για μισθωτούς και αγρότες και την επεξεργασία γενναίων κινήτρων για την ενθάρρυνση των παραγωγών να συμμετέχουν και να παραδίδουν το προϊόν τους στις Ομάδες και Οργανώσεις Παραγωγών.

«Κλειδί για την ανάταξη της αγροτικής οικονομίας αποτελεί το «χτίσιμο» συλλογικοτήτων, με ωφέλειες τόσο στις οικονομίες κλίμακος και στην ισχυροποίηση της διαπραγματευτικής δύναμης, διάθεσης και τιμών των προϊόντων όσο και στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, όπου η χώρα μας υπολείπεται», είπε χαρακτηριστικά.

Η κ. Αραμπατζή υπογράμμισε ότι πρωτεύουσας σημασίας για τη ΝΔ είναι και η ταχύτατη και στοχευμένη ποιοτικά και στρατηγικά αξιοποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ 2014-2020), η ισχνή, επιδοματική και τυχοδιωκτική απορρόφηση των κονδυλίων του οποίου από την παρούσα Κυβέρνηση, στερεί πολύτιμα κεφάλαια από την αγροτική οικονομία. Αποκορύφωμα το «φιάσκο» με τα προγράμματα Βιολογικής Γεωργίας και ο τρόπος διανομής της εξισωτικής, που έπληξε καίρια και τους κτηνοτρόφους των Γρεβενών.

Ιδιαίτερα επικριτική ήταν και για το ζήτημα της απίστευτης κωλυσιεργίας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη δημιουργία της Διεπαγγελματικής της Φέτας, που στερεί ήδη τη χώρα από τη διαπραγματευτική διαδικασία για την απαλοιφή της περιορισμένης προστασίας της φέτας στη συμφωνία CETA.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,7041016 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version