Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ζητούν τευτλοπαραγωγοί και ροδακινοπαραγωγοί


Ροδακινοπαραγωγοί και τευτλοπαραγωγοί θα ζητήσουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ενόψει του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, που αρχίζει τη Δευτέρα (26/3) και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη (28/3). Οι τευτλοπαραγωγοί, που πραγματοποιούν κατάληψη στο εργοστάσιο της ΕΒΖ στο πλατύ, έχουν στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό προειδοποιώντας για κινητοποιήσεις στη διάρκεια του αναπτυξιακού συνεδρίου.

«Πρέπει επιτέλους να μας εξοφλήσουν, εάν θέλουν έστω και στο παρά πέντε κυριολεκτικά, να μπούμε στα χωράφια και να ξεκινήσουμε τη σπορά τεύτλων», δηλώνει ο πρόεδρος των τευτλοπαραγωγών Κεντρικής Μακεδονίας, Σάκης Πίττας.

Επίσης οι ροδακινοπαραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας, στη διάρκεια σύσκεψης, που πραγματοποίησαν την Τετάρτη (21/3), στη Βέροια, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον χώρο όπου θα μιλά ο Πρωθυπουργός.

«Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας αποτελεί συνέχεια των κινητοποιήσεων που πραγματοποιεί η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Θόδωρος Παπακωνσταντίνου. Μεταξύ άλλων, ο ίδιος σημείωσε ότι παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, οι ροδακινοπαραγωγοί ακόμη δεν έχουν πληρωθεί για τις βροχοπτώσεις του Ιουλίου, ενώ επισήμανε ότι «οι περισσότεροι μας τάζουν ενίσχυση της απώλειας εισοδήματός μας από το ρωσικό εμπάργκο, αλλά δεν έχουμε δει ούτε ευρώ».

Αναζητούν επενδυτή για την ΕΒΖ
«Να πληρωθούν οι τευτλοπαραγωγοί πριν ανεβώ στη Θεσσαλονίκη», ήταν το μήνυμα που έδωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Την ίδια στιγμή ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, διαβεβαιώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση διερευνά κάθε δυνατότητα να βρεθεί μια βιώσιμη λύση για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ).

Η πρόταση που υπάρχει προς τους ενδιαφερόμενους επενδυτές είναι να αναλάβουν το συνολικό χρέος της επιχείρησης προς τη πιστώτρια τράπεζα που φθάνει τα 165 εκατ. ευρώ αλλά και να εξαγοράσουν συνολικά τα πάγια περιουσιακά στοιχεία του ομίλου σε Ελλάδα και Σερβία.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,414063 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version