Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Τροποποιείται η Φάβα Σαντορίνης ΠΟΠ, τουλάχιστον μετά απο τον Ιούνιο στην ΕΕ τα Φασόλια Κατταβιάς Ρόδου


Στο στάδιο των ενστάσεων σε εθνικό επίπεδο βρίσκονται δύο Ελληνικά προϊόντα, τα «Φασόλια ή Λόπια Κατταβιάς Ρόδου» και η «Φάβα Σαντορίνης» ΠΟΠ. Τα φασόλια Κατταβιάς αναμένουν τυχόν ενστάσεις, έτσι ώστε να κατατεθεί φάκελος στην Ευρωπαϊκή επιτροπή για εξέταση. Η τροποποίηση τώρα για τη«Φάβα Σαντορίνης» ΠΟΠ, θα πρέπει να περάσει το στάδιο των ενστάσεων για να κατατεθεί εκ νέου τροποποιημένη στον κατάλογο των Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης.

Αναφορικά λοιπόν με τα Φασόλια Κατταβιάς Ρόδου, εδώ και ένα χρόνο έχει γίνει η αίτηση για την ένταξή τους στα Προϊόντα Ποιότητας (Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης-ΠΓΕ).

Η αίτηση βρίσκεται στην φάση των ενστάσεων σε εθνικό επίπεδο, έτσι ώστε να γίνουν ενστάσεις από όσους θεωρούν πως η αίτηση δεν πληροί τα απαραίτητα στοιχεία.

Η φάση των ενστάσεων σε εθνικό επίπεδο θα κρατήσει έως και τις 28 Μαΐου 2018. Η αίτηση θα κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από όπου και θα κινηθεί παρόμοια διαδικασία σε ευρωπαϊκό όμως επίπεδο, με την διαφορά ότι εάν αποριφθούν τυχόν ενστάσεις ή τροποποιηθεί η αίτηση, το προϊόν θα πάρει έγκριση για την ένδειξη ΠΓΕ.

Διαβάστε τις προδιαγραφές για τα φασόλια «Φασόλια Κατταβιάς Ρόδου» εδω

Φάβα Σαντορίνης

Εκτός από τα φασόλια σε φάση ενστάσεων σε εθνικό επίπεδο, βρίσκεται και η «Φάβα Σαντορίνης ΠΟΠ» μέχρι τις 23 Απριλίου 2018.

Το προϊόν αυτό έχει καταχωρηθεί στον ευρωπαϊκό κατάλογο με τα ΠΟΠ προϊόντα από τον Οκτώβριο του 2010, ωστόσο η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, η οποία είχε και την πρωτοβουλία για την σύνταξη της υποβολής της αρχικής καταχώρισης, έκανε αίτηση τροποποίησης.

Η τροποποίηση αφορά στην προσθήκη και των σύγχρονων μεθόδων ωρίμανσης για τον αρακά από τον οποίο προέρχεται η «Φάβα Σαντορίνης ΠΟΠ». Οι νέες μέθοδοι μπορούν να μειώσουν τον χρόνο ωρίμανσης από το 1 έτος που ήταν με τους παραδοσακούς τρόπους στους 3 μήνες.

Διαβάστε την αίτηση τροποποίησης για την «Φάβα Σαντορίνης ΠΟΠ» εδω

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,453125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version