Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Πιέσεις στον Δραγασάκη για το θέμα των ενισχύσεων στο ροδάκινο από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Πιέσεις στον Δραγασάκη για το θέμα των ενισχύσεων στο ροδάκινο από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ


Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας, Ημαθίας και Κοζάνης, ζητούν να συναντήσουν τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομίας, Γιάννη Δραγασάκη, για συζήτηση σχετικά με την υλοποίηση της υπόσχεσης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, για εισοδηματική ενίσχυση στο επιτραπέζιο ροδάκινο λόγω μεγάλης απώλειας εισοδήματος με βάση τις πολύ μειωμένες εμπορικές τιμές το 2017.

«Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης χαρακτήρισε στα πλαίσια του Αναπτυξιακού Συνεδρίου δίκαιο το αίτημα των ροδακινοπαραγωγών και υποσχέθηκε εισοδηματική ενίσχυση», υπενθυμίζουν οι βουλευτές, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι η «πίεση» από τους ροδακινοπαραγωγούς είναι μεγάλη, με δεδομένο ότι με τέτοια απώλεια εισοδήματος δεν μπορούν να ζήσουν και να καλλιεργήσουν.

«Η συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης θεωρούμε ότι θα βοηθήσει την ταχύτερη υλοποίηση της υπόσχεσης του Υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου», τονίζουν.

Στο αίτημα προς τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης αναφέρουν μεταξύ άλλων:
Κατά την διάρκεια των εργασιών του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη, είχατε την ευκαιρία να ενημερωθείτε από τους εκπροσώπους των Ροδακινοπαραγωγών για τα άμεσα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω κατάρρευσης των τιμών την προηγούμενη χρονιά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Η Ελλάδα είναι τέταρτη σε παραγωγή Ροδακίνων και Νεκταρινιών σε παγκόσμιο επίπεδο (στοιχεία FAOSTAT 2014):

1) την Κίνα 12,423 χιλ. τόνους

2) Ισπανία 1,573 χιλ. τόνους

3) Ιταλία 1,379 χιλ. τόνους

4) Ελλάδα 962 χιλ. τόνους

5) ΗΠΑ 959 χιλ. τόνους

6) Τουρκία 608 χιλ. τόνους

7) Ιράν 575 χιλ. τόνους

8) Αίγυπτος 290 χιλ. τόνους

Η ποσότητα των ποικιλιών που είναι κατάλληλες για νωπή κατανάλωση ανέρχεται στους 350 χιλ. τόνους, ενώ οι υπόλοιπες είναι κατάλληλες για την μεταποίηση όπως κομπόστα, κατάψυξη, χυμό.

Η κύρια αγορά των εξαγόμενων ελληνικών ροδακίνων - νεκταρινιών νωπής κατανάλωσης, μέχρι το 2014, ήταν η Ρωσία, η οποία απορροφούσε άνω του 50% των εξαγωγών μας σε τρίτες χώρες.

Ολόκληρο το αίτημα και το σκεπτικό

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,6875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version