Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Από τις 10 έως τις 24 Απριλίου οι ενστάσεις των βαμβακοπαραγωγών που κόπηκαν από την ειδική ενίσχυση λόγω τηλεπισκόπησης


Από τις 10 έως τις 24 Απριλίου 2018 θα έχουν την δυνατότητα οι αγρότες που «κόπηκαν» από την ειδική ενίσχυση βάμβακος 2017 λόγω τηλεπισκόπησης, να υποβάλλουν τις ενστάσεις τους στον ΟΠΕΚΕΠΕ, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος οργανισμός των πληρωμών. Υπενθυμίζεται, ότι το θέμα των «κομμένων» της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος, που έφτασε για το 2017 τα 73,5 ευρώ το στρέμμα, έφερε στο φως ο ΑγροΤύπος, ενώ έφτασε ως τη Bουλή, έπειτα από σχετική ερώτηση της τομεάρχου αγροτικού της ΝΔ, Φωτεινής Αραμπατζή.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, οι ενστάσεις θα γίνουν, «με σκοπό να δοθεί στους ενδιαφερόμενους η ευκαιρία για περαιτέρω εξέταση των περιπτώσεων μείωσης λόγω ελέγχου».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, τη Μεγάλη Πέμπτη αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα ελέγχων μέσω τηλεπισκόπησης στα πλαίσια των Συνδεδεμένων Καθεστώτων και της Ειδικής Ενίσχυσης Βάμβακος, στην ηλεκτρονική εφαρμογή «Καρτέλα του Αγρότη» για τους γεωργούς που εμπίπτουν σε δείγμα ελέγχου.

Η κοινοποίηση των αποτελεσμάτων ελέγχου πραγματοποιείται ηλεκτρονικά και θεωρείται ότι έχει νομίμως κοινοποιηθεί μετά την παρέλευση δέκα ημερών, από την ανάρτησή τους στο λογαριασμό του υπόχρεου στην ηλεκτρονική εφαρμογή «Καρτέλα του Αγρότη» στο πληροφοριακό σύστημα του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε..

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αποτελέσματα ελέγχου είναι απαραίτητη η είσοδος στην εφαρμογή «Καρτέλα Αγρότη» https://osdeopekepe.dikaiomata.gr/FarmersTab/#/login/.
Για να είναι δυνατή η είσοδός στην φαρμογή είναι απαραίτητη η λήψη κωδικού και η δημιουργία προσωπικού λογαριασμού από τη σελίδα https://osdeopekepe.dikaiomata.gr/registration2017/ στην επιλογή «Εγγραφή».

Οδηγίες για τη δημιουργία προσωπικού λογαριασμού και λήψης κωδικού περιέχονται στο αρχείο https://osdeopekepe.dikaiomata.gr/registration2017/static/files/EgxeiridioEggrafhsOnline2017.pdf.

Επισημαίνεται ότι οι παραγωγοί, οι οποίοι έχουν υποβάλλει Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης online για τα έτη 2014-2017 ΔΕΝ απαιτείται να παραλάβουν εκ νέου κωδικό.»

«Επιπροσθέτως, σας γνωρίζουμε ότι η ειδική εφαρμογή υποβολής ενστάσεων κατά των αποτελεσμάτων ελέγχων μέσω τηλεπισκόπησης στα πλαίσια των Συνδεδεμένων Καθεστώτων και της Ειδικής Ενίσχυσης Βάμβακος, θα λειτουργήσει από 10/04/2018 έως 24/04/2018, με σκοπό να δοθεί στους ενδιαφερόμενους η ευκαιρία για περαιτέρω εξέταση των περιπτώσεων μείωσης λόγω ελέγχου.
Η εν λόγω εφαρμογή είναι ήδη διαθέσιμη στα κατά τόπους ΚΥΔ (Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων), όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν σχετικό αίτημα ένστασης.
Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι που έχουν υποβάλλει την ΕΑΕ 2017 online, μπορούν να υποβάλουν ένσταση με τους κωδικούς του προσωπικού τους λογαριασμού εισερχόμενοι στη σελίδα https://osdeopekepe.dikaiomata.gr/registration2017/στον κατάλογο επιλογής (menu) «ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ».Διευκρινήσεις αναφορικά με τον τρόπο υποβολής ενστάσεων, έχουν αναρτηθεί στον κατάλογο επιλογής (menu) ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του αρμόδιου οργανισμού των πληρωμών.

Τα προβλήματα στην τηλεπισκόπηση είχε αποκαλύψει ο ΑγροΤύπος
Όπως έγραψε ο ΑγροΤύπος στις 30/03, μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν αρκετές εκατοντάδες βαμβακοπαραγωγοί, λόγω της τηλεπισκόπησης, σε πολλές περιοχές της χώρας (Θεσσαλία, Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα, Δυτική Ελλάδα κ.λπ.).

Για παράδειγμα στην επαρχία του Μεσολογγίου, όπως πληροφορείται ο ΑγροΤύπος, έκπληκτοι παραγωγοί πήγαν να ενημερώσουν τα βιβλιάριά τους στην τράπεζα και διαπίστωσαν, ότι δεν έχουν λάβει ούτε ευρώ, αν και είναι καθ’ όλα συνεπείς στον σχετικό Κανονισμό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το «σάρωμα» του δορυφόρου στα χωράφια αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά προβληματικό. Λόγου χάριν, αγρότης με 100 στρέμματα καλλιέργεια, που «εμφανίστηκε» στο δορυφόρο να μην έχει φυτρωμένο όπως έπρεπε βαμβάκι στα 5 από αυτά, δεν παίρνει καθόλου ενίσχυση.

Πλέον, πρέπει να υποβάλλει ένσταση και να περιμένει τη δικαίωση και την πληρωμή το ερχόμενο καλοκαίρι. Μέχρι τότε όμως τα έξοδα τρέχουν και ο παραγωγός, όχι μόνο δεν θα μπορέσει να σπείρει, αλλά και να καλύψει τις καθημερινές του ανάγκες, αφού στο βαμβάκι φέτος οι τιμές ήταν χαμηλές και πόνταρε πολλά στην ειδική ενίσχυση.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,546875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version