Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Νέο γάλα υψηλής παστερίωσης λανσάρει η ΕΒΟΛ


Ένα ακόμα γάλα, υψηλής παστερίωσης και διάρκειας 18 ημερών ετοιμάζεται για να διαθέτει στην εγχώρια αγορά η συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ. Το νέο προϊόν, σύμφωνα με το σχετικό πλάνο, από την Πρωτομαγιά, θα βρίσκεται στα ράφια των σούπερ μάρκετ στην ηπειρωτική και τη νησιωτική Ελλάδα.

Αυτό, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου Νικήτας Πρίντζος.

Το νέο γάλα, που θα κυκλοφορήσει πλήρες με 3,7% λιπαρά  και ημιαποβουτυρωμένο με χαμηλά λιπαρά, σε πλαστική φιάλη του ενός λίτρου αναμένεται να καλύψει ποσοστό περίπου 80% των κατοίκων και των τουριστών στα νησιά που επιλέγουν το γάλα υψηλής παστερίωσης, αλλά και περίπου το 20% των αναγκών στην ηπειρωτική χώρα.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΒΟΛ γνωστοποίησε ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην πρώτη του συνεδρίαση έλαβε απόφαση να χορηγήσει μέρισμα 1.000 ευρώ στα 270 μέλη του.

Ακόμα τόνισε ότι στις 30 Ιουνίου ολοκληρώνεται το φωτοβολταϊκό πάρκο στο Στεφανοβίκειο, ενώ ενημέρωσε ότι «πάγωσαν» από την πλευρά του Α.Σ. Βόλου το τελευταίο δίμηνο, οι συζητήσεις με Τουρκική εταιρεία για τη δημιουργία επένδυσης βοτάνων στην περιοχή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Πρίντζου

 

Σήμερα ο αγροτικός τομέας, αυτός ο ευαίσθητος τομέας  της εθνικής μας οικονομίας που μπορεί να βοηθήσει την χώρα να βγει από την κρίση, καταρρέει.

Οι αγρότες (γεωργοί και κτηνοτρόφοι) περνάνε δύσκολα, ζούνε με ανασφάλεια , δεν έχουν ρευστότητα να καλλιεργήσουν, δεν μπορούν να παράγουν, διότι το κόστος καλλιέργειας είναι στα ύψη.

Δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις οφειλές τους τόσο προς τις τράπεζες όσο και στο Δημόσιο και στα ασφαλιστικά Ταμεία.

Βρίσκονται σε απόγνωση.

Η κτηνοτροφία πνέει τα λοίσθια.

Μετά την καταστροφή της αγελαδοτροφίας και της χοιροτροφίας, η φετινή χρονιά θα είναι καταστροφική και για την αιγοπροβατοτροφία.

Οι τιμές στο αιγοπρόβειο γάλα έχουν κατακρημνιστεί, κι αυτό οφείλεται  κατά την γνώμη μου σε δύο λόγους.

Ο πρώτος είναι η ατυχής  συμφωνία της CETA που περιελάμβανε την χρήση του ονόματος για το εθνικό μας προϊόν τη ΦΕΤΑ.

Πιστεύω ότι ο Υπουργός που υπέγραψε και  οι Ευρωβουλευτές  που ψήφισαν την συμφωνία αυτή αλλά και αυτοί που την στήριξαν, κάποια στιγμή θα πρέπει να δώσουν κάποιες εξηγήσεις στους Έλληνες κτηνοτρόφους.

Ο δεύτερος λόγος είναι η έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών στις αθρόες εισαγωγές γάλακτος από άλλες χώρες που χρησιμοποιούνται παρανόμως για την παραγωγή φέτας καθώς και πώς παρασκευάζεται η φέτα. Επίσης δεν υπάρχει έλεγχος στην διάκριση της φέτας από το λευκό τυρί.

Δεν μπορεί να πωλείται στα S/M της Αγγλίας και Γερμανίας ελληνική φέτα με τιμή στο ράφι 4 ευρώ. Κάτι συμβαίνει εδώ.

Από το μικρό αυτό αγροτικό μετερίζι που βρίσκομαι καλώ την κυβέρνηση αλλά και την αντιπολίτευση να βρει λύσεις για να σταματήσει αυτή η καταστροφή.

Πιστεύω ότι είναι επιτακτική ανάγκη, όλοι μαζί να συμπράξουμε δημιουργικά και να βοηθήσουμε τον πρωτογενή τομέα να βγει στο ξέφωτο για το καλό και των αγροτών αλλά ιδιαίτερα της χώρας θα έλεγα.

Όσον αφορά για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου και την ΕΒΟΛ , έχω  να κάνω κάποιες ανακοινώσεις που αφορούν ομόφωνες αποφάσεις που πήραμε στο πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο που έγινε μετά τις εκλογές.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε τον Ισολογισμό του έτους 2017, ο οποίος ολοκληρώθηκε και έρχεται προς ψήφιση στην Γενική Συνέλευση στις αρχές Μαΐου.

Ο Ισολογισμός έχει θετικό πρόσημο και γενικώς η περασμένη χρονιά ήταν μία καλή χρονιά , με  αύξηση του τζίρου και κερδοφόρα αποτελέσματα.

Το δεύτερο που θέλω να πω είναι ότι ολοκληρώθηκε η επένδυση του 1.000.000,00€  περίπου, για την παραγωγή του νέου προϊόντος μας, που είναι το γάλα διάρκειας 18 ημερών και το οποίο θα κυκλοφορήσει αρχές  Μαΐου.

Το συνεταιριστικό αυτό γάλα ΕΒΟΛ, όπως είχαμε πει θα καλύψει  τις ανάγκες ενός καταναλωτικού κοινού που επιθυμεί αυτή την κατηγορία του γάλακτος, καθώς και τις απομακρυσμένες περιοχές της πατρίδας μας, κυρίως Νησιωτικές.

Ένα άλλο θέμα που θέλω να πω είναι ότι έγινε ο διαγωνισμός για το φωτοβολταϊκό πάρκο των 500KW που θα γίνει στις εγκαταστάσεις μας στο Στεφανοβίκειο.

Υπήρξαν 25 προσφορές, και μετά την αξιολόγησή τους θεωρούμε ότι επιλέχτηκε η καλύτερη, τόσο από τεχνικής απόψεως όσο και από οικονομικής.

Το έργο αυτό έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ, έχει επιδότηση 42% και το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί με ιδία κεφάλαια της Οργάνωσης, χωρίς δανεισμό.

Η Οργάνωση από αυτό το φωτοβολταϊκό πάρκο, το οποίο πιστεύω θα αποσβεσθεί σε 2 χρόνια, σε συνδυασμό με αυτό που ήδη έχει, θα έχει μεγάλο όφελος.

Θέλω να πω κάτι που θεωρώ πολύ σημαντικό.

Για πρώτη φορά από ιδρύσεως του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου, ο οποίος είναι συνέχεια της ΕΑΣ ΒΟΛΟΥ, το 1928 δηλαδή μετά από 90 χρόνια λειτουργίας του, θα δοθεί μέρισμα στα φυσικά μέλη.

Συγκεκριμένα κάθε μέλος  από τα 270 περίπου που ήταν εγγεγραμμένα  στο μητρώο μελών την 31-12-2017, θα πάρει μέρισμα 1.000€ το καθένα για το διαχειριστικό έτος 2017. Αυτό απεφασίσθη διότι τα τελευταία χρόνια η Οργάνωση παρουσιάζει σημαντικά κέρδη κάθε χρόνο.

Τα χρήματα θα δοθούν μετά την έγκριση της απόφασης  από την Γενική Συνέλευση, δηλαδή αρχές Μαΐου.

Εκτός της ενίσχυσης της τιμής των προϊόντων που κάνουμε κάθε χρόνο, σιτάρι-κριθάρι-καλαμπόκι-γάλα-ΟΣΔΕ,κ.λ.π. αλλά και μετά από αυτά που έκανε και κάνει η ΕΒΟΛ και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου για το κοινωνικό σύνολο και ιδιαίτερα για τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, κρίναμε ότι και τα μέλη μας πρέπει να έχουν μια μικρή οικονομική απολαβή αφενός μεν γιατί ο συνεργατισμός προσβλέπει και σε αυτό αλλά και να παροτρύνουμε τους αγρότες στον συνεργατισμό, διότι μέσα από την διαδικασία αυτή, θα έχουν όφελος. Κλείνοντας θα αναφερθώ σε μια προσφορά της ΕΒΟΛ προς το Σύλλογο συμπολιτών μας με κινητικά προβλήματα Ιππόκαμπος, για αγορά ειδικού αυτοκινήτου που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των πασχόντων, με το ποσό των 5.000 ευρώ.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,546875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version