Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Νέοι κινέζοι αγρότες στις Βρυξέλλες και Χόγκαν στην Κίνα στο πλαίσιο ανάπτυξης νέων συμφωνιών στον αγροτικό τομέα


Στο πλαίσιο προγράμματος ενίσχυσης της συνεργασίας της ΕΕ με την Κίνα, νέοι κινέζοι αγρότες θα παραστούν στις Βρυξέλλες στην 11η συνάντηση αγροτών, που γίνεται στις 16-18 Απριλίου 2018. Βασικά θέματα συζήτησης είναι οι πολιτικές που εφαρμόζονται στον αγροτικό τομέα τόσο στην Κίνα και την ΕΕ, το εμπόριο αγροτικών προϊόντων και η βιολογική γεωργία.

Τόσο η ΕΕ όσο και η Κίνα αντιμετωπίζουν προκλήσεις στη συνεργασία και τη διαμόρφωση των πολιτικών τους στον αγροτικό τομέα. Σημαντική πρόκληση είναι και η ενθάρρυνση νέων πολιτών να ασχοληθούν με τη γεωργία και τη κτηνοτροφία. Σε αυτό το πλαίσιο, η ΕΕ και η Κίνα έχουν αναπτύξει ένα πρόγραμμα ανταλλαγής νέων αγροτών. Το πρόγραμμα αυτό ολοκληρώνεται το διήμερο, 16-18 Απριλίου 2018, με την επίσκεψη της πρώτης ομάδας νέων κινέζων αγροτών στις Βρυξέλλες για να συναντήσουν ευρωπαίους αγρότες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Η πρώτη ομάδα ευρωπαίων νέων αγροτών είχε ήδη επισκεφτεί την Κίνα τον Νοέμβριου 2018.

Η κινεζική αγορά αποτελεί μια από τις σημαντικότερες παγκοσμίως για εξαγωγές αγροτικών προϊόντων της ΕΕ δεδομένου ότι τα ευρωπαϊκά τρόφιμα αποκτούν όλο και πιο μεγάλη απήχηση από τη συνεχώς διευρυνόμενη μεσαία τάξη της Κίνας. Σε αυτό το πλαίσιο, η ΕΕ έχει εξελιχθεί στο δεύτερο εξαγωγέα αγροτικών προϊόντων προς τη χώρα, μετά τις ΗΠΑ. Πολλά αγροτικά προϊόντα της ΕΕ, όπως το κρασί, το χοιρινό, τα οινοπνευματώδη και τα γαλακτοκομικά προϊόντα κατευθύνονται στην αγορά της Κίνας, αντιπροσωπεύοντας το 9% των συνολικών εξαγωγών αγροτικών προϊόντων της ΕΕ. Από αυτά τα προϊόντα, τα γαλακτοκομικά έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση.

Επίσκεψη Χόγκαν στην Κίνα τον Μάιο 2018
Στο πλαίσιο περαιτέρω ενίσχυσης των διημερών σχέσεων, ο Επίτροπος Φιλ Χόγκαν θα μεταβεί για ακόμη μία φορά στην Κίνα, τον Μάιο 2018, μαζί με αντιπροσωπεία επιχειρηματιών που ασχολούνται εδώ και χρόνια με τον αγροτικό τομέα. Ο σκοπός της επίσκεψης είναι η ανάπτυξη νέων συμφωνιών μεταξύ κινέζων και ευρωπαίων επιχειρηματιών, καθώς και η ενίσχυση της παρουσίας των ευρωπαϊκών αγροτικών προϊόντων στην Κίνα.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,972656 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version