Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Να μοιράζουν φέτα μέσω του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας στους απόρους, ζητά η Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ


Την παρέμβαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) για την στήριξη της φέτας ζητά με επιστολή της η Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ.

«Με δεδομένη την ευαισθησία και το ειλικρινές ενδιαφέρον που εμπράκτως έχετε επιδείξει, με σειρά πρωτοβουλιών, δράσεων και επίσημων παρεμβάσεων-ανακοινώσεων σχετικά με τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της αιγοπροβατοτροφίας στη χώρα μας, σας καλούμε να εξετάσετε τους τρόπους ένταξης των προϊόντων γάλακτος και ιδιαίτερα της φέτας, στην υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, όπως αυτό εφαρμόζεται μέσω του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ)», τονίζει, ώστε μέσω της αποθεματοποίησης και της διανομής φέτας στους δικαιούχους του προγράμματος, να στηριχθεί το εθνικό προϊόν και ο υπό κατάρρευση κλάδος της αιγοπροβατοτροφίας.

Συγκεκριμένα η επιστολή προς τον Κώστα Αγοραστό αναφέρει τα εξής:

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Με δεδομένη την ευαισθησία και το ειλικρινές ενδιαφέρον που εμπράκτως έχετε επιδείξει, με σειρά πρωτοβουλιών, δράσεων και επίσημων παρεμβάσεων-ανακοινώσεων σχετικά με τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της αιγοπροβατοτροφίας στη χώρα μας, σας καλούμε να εξετάσετε τους τρόπους ένταξης των προϊόντων γάλακτος και ιδιαίτερα της φέτας, στην υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, όπως αυτό εφαρμόζεται μέσω του Ταμείου  Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ).

Όπως γνωρίζετε, το εν λόγω Ταμείο υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών, συνδυάζεται δε με συνοδευτικά μέτρα τα οποία συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελούμενων και υλοποιείται  στο σύνολο της χώρας. Οι Περιφέρειες, έχοντας μέσω του Υπουργείου Εργασίας που είναι η εποπτεύουσα αρχή, πρωταγωνιστικό ρόλο στην υλοποίηση του Προγράμματος, μπορούν και οφείλουν, εκτιμούμε, να συμβάλλουν στην εθνική προσπάθεια διάσωσης της ελληνικής κτηνοτροφίας, εντάσσοντας το προϊόν «σημαία», τη φέτα ΠΟΠ, στα βασικά προς διανομή αγαθά, ούτως ώστε να στηριχθεί την κρίσιμη αυτή περίοδο ο κλάδος, ο οποίος και αντιμετωπίζει τον ορατό πλέον κίνδυνο της ολικής κατάρρευσης.

Όπως και ο ίδιος έχετε με έμφαση επισημάνει, δεν μπορεί να υπάρξει φέτα, χωρίς την ελληνική αιγοπροβατοτροφία. Η πρότασή σας να αναλάβουν οι Περιφέρειες να διαχειριστούν το σύνολο των πόρων του ΠΑΑ της επόμενης προγραμματικής περιόδου είναι ίσως σωστή, σε ότι αφορά την κτηνοτροφία και τη φέτα όμως δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου.

Οφείλουμε να ενεργήσουμε άμεσα και αποφασιστικά. Και στο βαθμό που οι Περιφέρειες μπορούν να παρέμβουν, θα πρέπει οι όποιες κινήσεις προς το υπ. Εργασίας να έχουν απτό αποτέλεσμα σε άμεσο χρόνο.

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε πιθανή διευκρίνιση και για τον απαραίτητο σχεδιασμό της παραπάνω πρωτοβουλίας.

Με τιμή
Ο Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 5,100586 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version