Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Άσχημο ξεκίνημα και φέτος για το μέλι ελάτης, από Σεπτέμβριο θα φανεί πως θα κινηθούν οι φετινές τιμές στα μέλια


Συνεχίζονται τα προβλήματα και φέτος με το μέλι ελάτης λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών. Τα τελευταία οκτώ χρόνια υπάρχει πρόβλημα με την παραγωγή του συγκεκριμένου είδους μελιού. Στο μεταξύ από τον Σεπτέμβριο (που θα έχει ολοκληρωθεί η παραγωγή πευκόμελου) θα υπάρξει μια εικόνα για το πως θα κινηθούν φέτος οι τιμές παραγωγού. Πάντως οι μελισσοκόμοι φαίνεται να είναι «δυσαρεστημένοι» επειδή λόγω της μοριοδότησης δεν μπορούν να ενταχθούν στα Σχέδια Βελτίωσης.

Όπως ανέφερε στον ΑγροΤύπο ο κ. Γιώργος Τσιάμπας, επόπτης στο Κέντρο Μελισσοκομίας Πελοποννήσου, «υπάρχει και φέτος πρόβλημα με το μέλι Ελάτης- Μαινάλου - Βανίλια που έχει χαρακτηριστεί σαν ΠΟΠ. Προβλήματα υπάρχουν επίσης και στον Ταΰγετο και τον Πάρνωνα. Τις επόμενες 20 ημέρες θα φανεί αν τελικά μπορέσουμε να πάρουν φέτος οι μελισσοκόμοι παραγωγή στο μέλι ελάτης».

Για τα προβλήματα στη φετινή παραγωγή μελιού μίλησε στον ΑγροΤύπο, ο κ. Βασίλης Ντούρας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας (ΟΜΣΕ). Όπως τόνισε «φέτος είχαμε μια πρωιμότητα στην ανάπτυξη των μελισσών. Όμως με εξαίρεση την πορτοκαλιά, τα υπόλοιπα μέλια μέχρι στιγμής έχουν πρόβλημα και δεν υπάρχει καλή παραγωγή.

Ειδικότερα αυτή την εποχή έχουμε το μέλι ελάτης. Υπάρχουν ελάχιστες ελπίδες να υπάρξει παραγωγή. Μόνο αν βοηθήσουν οι καιρικές συνθήκες από την ερχόμενη εβδομάδα και για τις επόμενες 10 ημέρες μπορεί να αλλάξει η μέχρι στιγμής αρνητική εικόνα που έχουμε.

Όσον αφορά τις τιμές παραγωγού, φαίνεται από την εικόνα της αγοράς ότι θα παραμείνουν σε σταθερά επίπεδα. Από τέλη Σεπτεμβρίου, που θα έχει ολοκληρωθεί η παραγωγή του μελιού από πεύκο, θα φανεί πως τελικά θα κυμανθούν φέτος οι τιμές. Ωστόσο το κόστος είναι αυξημένο και πολλοί μελισσοκόμοι έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Επίσης λυπούμαστε που δεν εισακουστήκαμε από το ΥπΑΑΤ όταν τους λέγαμε ότι με αυτή την μοριοδότηση ουσιαστικά οι μελισσοκόμοι δεν μπορούν να ενταχθούν στα Σχέδια Βελτίωσης. Οι μελισσοκόμοι θα μπορούσαν με τα Σχέδια Βελτίωσης να αγοράσουν συσκευαστήρια και μηχανήματα, να φτιάξουν αποθήκες κ.α. Είναι ένας κλάδος αναπτυσσόμενος στην χώρα μας αλλά έρχεται το ίδιο το κράτος και δεν μας αφήνει να ανθίσουμε».

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,4453125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version