Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Πόσες ημέρες περιθώριο έχουν οι αγρότες για να εξοφλούν τα αρδευτικά τέλη στους ΤΟΕΒ, όλες οι αλλαγές στη νομοθεσία

Πόσες ημέρες περιθώριο έχουν οι αγρότες για να εξοφλούν τα αρδευτικά τέλη στους ΤΟΕΒ, όλες οι αλλαγές στη νομοθεσία


Περιθώριο να εξοφλούν τα αρδευτικά τέλη τους προς τους κατά τόπους ΤΟΕΒ της χώρας το αργότερο εντός 3 μηνών, αφότου συνταχθούν οι κατάλογοι με όσους χρωστούν, έχουν πλέον οι αγρότες της χώρας. Κι αυτό γιατί με τη νέα ρύθμιση για τους οργανισμούς που ψηφίστηκε πριν από λίγες ημέρες στη βουλή και δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 12 Ιουνίου, δίδεται, η δυνατότητα στους οργανισμούς να στέλνουν τα χρέη στην εφορία, μετά το πέρας των 3 αυτών μηνών, προς βεβαίωση και το αργότερο εντός 24 μηνών, μετά το πέρας του τριμήνου αυτού.

Είναι προφανές, ότι η διάταξη αυτή μπήκε στην τροπολογία προκειμένου να αυξηθεί η εισπραξιμότητα των οργανισμών, που σε πολλές περιπτώσεις οφέιλουν εκατομμύρια ευρώ στη ΔΕΗ, η οποία με τη σειρά της κατεβάζει το διακόπτη της ηλεκτροδότησης.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ «μετά την παρέλευση τριών (3) μηνών από την κατά την παράγραφο 2 οριστικοποίηση του πίνακα και το αργότερο μέσα σε είκοσι τέσσερις (24) μήνες, οι οικείοι Οργανισμοί της παραγράφου 1 καταρτίζουν πίνακα με το σύνολο των υπερήμερων οφειλετών με τις αντίστοιχες ετήσιες οφειλές τους και τον αποστέλλουν στις οικείες Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΔΟΥ) για είσπραξη, εφαρμοζομένων των διατάξεων περί εισπράξεως των δημοσίων εσόδων. Η βεβαίωση των οφειλών συντελείται με την εγγραφή των υπόχρεων στον ανωτέρω πίνακα, χωρίς να απαιτείται η σύνταξη χρηματικού καταλόγου από τον οικείο Οργανισμό. Οι ΔΟΥ προβαίνουν στην είσπραξη των οφειλών και αποδίδουν στους δικαιούχους Οργανισμούς τα εισπραττόμενα ποσά. Όταν παρέλθουν τρεις (3) μήνες από την ειδοποίηση των υπόχρεων από τις ΔΟΥ, η οποία πρέπει να κοινοποιείται και στους δικαιούχους Οργανισμούς, οι Οργανισμοί προβαίνουν στην επιβολή αναγκαστικών μέτρων και κυρώσεων σύμφωνα με το άρθρο 8 του από 13.9.1959 βασιλικού διατάγματος και το άρθρο 40 του ν.δ. 3881/1958».

Ολόκληρο το ΦΕΚ

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 2,632813 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version