Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Οι επιλέξιμες ποικιλίες πυρηνόκαρπων και μηλοειδών για την 2η πρόσκληση του ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ


Πίνακα στον οποίο αναφέρονται αναλυτικά οι επιλέξιμες ποικιλίες Ροδακινιάς, Νεκταρινιάς, Βερικοκιάς, Μηλιάς, Αχλαδιάς και Κυδωνιάς που έχουν δηλωθεί στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυση 2018 για τη 2η Πρόσκληση της δράσης 10.1.08 «ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ» του ΠΑΑ 2014-2020, δημοσιεύτηκε σε πίνακα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Υποβολή αιτήσεων για τη δράση θα είναι ανοικτή από 13 έως 31 Ιουλίου 2018.

Οι δεσμεύσεις των δικαιούχων είναι πενταετούς διάρκειας, ξεκινούν την 1η Απριλίου 2018 και λήγουν την 31η Μαρτίου 2023. Οι δικαιούχοι της δράσης δεσμεύονται για μια πενταετία να εφαρμόζουν τη μέθοδο της σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδοπτέρων - εχθρών της ροδακινιάς, νεκταρινιάς, βερικοκιάς, μηλιάς, αχλαδιάς και κυδωνιάς και συγκεκριμένα της καρπόκαψας, της ανάρσιας και του φυλλοδέτη στην περίπτωση της ροδακινιάς, νεκταρινιάς, βερικοκιάς και της καρπόκαψας της μηλιάς στην περίπτωση της μηλιάς, αχλαδιάς και κυδωνιάς.

Η ενισχυόμενη μέθοδος συνίσταται στην εγκατάσταση φερομονικών ατμιστήρων/διαχυτήρων  (dispensers) και παγίδων παρακολούθησης. Οι ατμιστήρες/διαχυτήρες απελευθερώνουν συνθετική φερομόνη με αποτέλεσμα να αποτρέπεται η σύζευξη των ακμαίων των μικρολεπιδοπτέρων-στόχων και έτσι να ελαχιστοποιείται ο πληθυσμός των επιβλαβών προνυμφών.

Το ύψος ενίσχυσης ορίζεται:

  • στα 38,7 € ανά στρέμμα ετησίως για τα πρώτα δύο έτη εφαρμογής και στα 45,4 € ανά στρέμμα ετησίως για τα τελευταία τρία έτη εφαρμογής για τις καλλιέργειες της ροδακινιάς, της νεκταρινιάς και της βερικοκιάς
  • στα 54,2 € ανά στρέμμα ετησίως για τα πρώτα τρία έτη εφαρμογής και στα 62,7 € ανά στρέμμα ετησίως για τα τελευταία δύο έτη εφαρμογής για τις καλλιέργειες της μηλιάς, της αχλαδιάς και της κυδωνιάς.

Στα παραπάνω ποσά συμπεριλαμβάνεται το κόστος συναλλαγής (αμοιβή επιβλέποντα Γεωπόνου), που ανέρχεται σε 1,4 € ανά στρέμμα ετησίως. Στο αναγραφόμενο ύψος της αμοιβής του επιβλέποντα Γεωπόνου ο ΦΠΑ δεν είναι επιλέξιμος.

Η οικονομική ενίσχυση χορηγείται ετησίως για να αποζημιώνει τους δικαιούχους για την απώλεια εισοδήματος (διαφυγόν εισόδημα), τις πρόσθετες δαπάνες και το κόστος συναλλαγής, που συνεπάγεται η τήρηση των δεσμεύσεων της δράσης.

Όσον αφορά τα κριτήρια για την ένταξη εκμετάλλευσης εκτός από το εάν η εκμετάλλευση βρίσκεται σε περιοχή Natura ή εφόσον ανήκει σε ομάδα παραγωγών, με την τροποποίηση ευνοούνται και όσοι έχουν εκμετάλλευση που βρίσκεται σε περιοχή με κακή ποιοτική (χημική) κατάσταση υπόγειων υδάτων.

Οι υποψήφιοι για να ενταχθούν στη δράση υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση στήριξής τους μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ).

Βρείτε τις επιλέξιμες ποικιλίες Ροδακινιάς εδώ
Βρείτε τις επιλέξιμες ποικιλίες Νεκταρινιάς εδώ
Βρείτε τις επιλέξιμες ποικιλίες Βερικοκιάς εδώ
Βρείτε τις επιλέξιμες ποικιλίες Μηλιάς εδώ
Βρείτε τις επιλέξιμες ποικιλίες Αχλαδιάς και Κυδωνιάς εδώ

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,578125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version