Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Σοβαρά προβλήματα από τις βροχοπτώσεις στην Καβάλα, να δηλώσουν τις ζημιές τους οι αγρότες καλεί ο δήμος Νέστου


Προβλήματα στις καλλιέργειες δημιούργησε σε αρκετές περιοχές της Καβάλας και της Θάσου η έντονη βροχόπτωση, στις 27 Ιουνίου 2018. Τα σημαντικότερα προβλήματα υπήρξαν στις περιοχές του Δήμου Νέστου. Ο δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, κατάθεσε αίτημα στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος.

Επίσης ενημερώνει τους αγρότες, των οποίων οι καλλιέργειες έχουν υποστεί ζημιές εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων βροχόπτωσης, όπως προσέλθουν στο Δημοτικό Κατάστημα για την καταγραφή των ζημιών στο γραφείο του ΕΛΓΑ, στο ισόγειο (τηλ: 2591350153-154-162). Απαραίτητη η προσκόμιση της δήλωσης του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ).

Οι παραγωγοί που επικοινώνησαν με τον ΑγροΤύπο κάνουν λόγο για μεγάλη ζημιά. Τα νερά έφτασαν σε ύψος ακόμη και ενός μέτρου. Τώρα αναμένουν κλιμάκιο με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, να επισκεφτεί την Τρίτη την περιοχή και να αρχίσουν οι εκτιμήσεις.

Μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου κ. Σάββας Αργυράκης, τόνισε ότι «μια έκταση περίπου 160.000 στρέμματα έχει πλημμυρίσει. Κυριότερες ζημιές έχουν πάθει οι δενδρώδεις καλλιέργειες. Το πρόβλημα είναι ότι δεν γνωρίζουμε πότε θα απομακρυνθούν τα νερά από τα χωράφια».

Σύμφωνα με στοιχεία των υπηρεσιών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, η μεγάλη ποσότητα του νερού της βροχής είχε ως αποτέλεσμα την υπερχείλιση των ρεμάτων, των καναλιών ύδρευσης και των λιμνών της περιοχής, που με τη σειρά της οδήγησε σε υπερχείλιση του υδροφόρου ορίζοντα. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τον πεδινό χαρακτήρα και το χαμηλό υψόμετρο της περιοχής, οδήγησε σε εκτεταμένες πλημμύρες.

Με έγγραφό του προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ  κ. Χρήστος Μέτιος ζήτησε την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας οικισμών στις δημοτικές ενότητες Κεραμωτής, Ορεινού και Χρυσούπολης του Δήμου Νέστου και της δημοτικής ενότητας Ορφανού του Δήμου Παγγαίου προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία καταγραφής των ζημιών, αποζημιώσεων προς τους δικαιούχους και συντηρήσεων.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 4,03125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version