Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Εκδήλωση στο ΓΠΑ για τις δράσεις κατάρτισης και συμβουλευτικής στους αγρότες


Με μεγάλη επιτυχία εξελίχθηκε η ημερίδα για την παρουσίαση των δράσεων κατάρτισης και συμβουλευτικής από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΓΠΑ) στο πλαίσιο του έργου «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», στην αίθουσα εκδηλώσεων του πανεπιστημίου, την Παρασκευή (29 Ιουνίου 2018). Το έργο πραγματοποιείται με χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, σε συνεργασία με το Rutgers State University of New Jersey, το ΓΠΑ και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Είναι ένα έργο, για την αναζωογόνηση της Ελληνικής Γεωργίας και του τομέα των τροφίμων, μέσω της επανεκκίνησης των νέων. Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν εκπρόσωποι της πολιτείας, αγρότες φοιτητές και άλλοι εμπλεκόμενοι.

«Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και βρισκόμαστε στην φάση όπου διαμορφώνουμε τις δράσεις οι οποίες αναμένεται να ακολουθήσουν το επόμενο έτος», δήλωσε η Αναπληρώτρια πρύτανης ΓΠΑ κα Μαίρη Καψοκεφάλου.

Ενώ πρόσθεσε: «Το πρόγραμμα έδωσε την δυνατότητα στο Πανεπιστήμιο να συνδεθεί με τον αγροτικό χώρο, δημιουργώντας ένα δίαυλο επικοινωνίας ανάμεσα στο πανεπιστήμιο και τους αγρότες, με αυτό τον τρόπο το πανεπιστήμιο βρίσκει την πρόκληση να λύσει προβλήματα τα οποία δεν τα γνώριζε μαθαίνοντας τον αγρότη και από τον αγρότη».

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Γ Γρ. του ΥπΑΑΤ κ. Χαράλαμπος Κασίμης, Η κ. Εύα Πολυζογοπούλου, Υποδιευθύντρια Διαχείρισης Προγραμμάτων, από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η κα. Εύη Λαζαρίδου, Διευθυντής Μάρκετινγκ από το Πανεπιστήμιο Rutgers - «New Agriculture for a New Generation», η κ. Ευδοκία Κρυσταλλίδου, senior project manager, από την Αμερικάνική Γεωργική Σχολή.

Στην συνέχεια παρουσιάστηκε το έργο «Νέα Γεωργία για τη Νέα γενιά» από την κ. Έφη Λαζαρίδου, καθώς και οι Δράσεις Κατάρτισης και Συμβουλευτικής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Έργο από την κ. Μαίρη Καψοκεφάλου.

Αναλυτικά στις Δράσεις Κατάρτισης του προγράμματος, οι συμμετέχοντες αγρότες, παρακολούθησαν σεμινάρια στα οποία εκπαιδεύτηκαν στους τομείς:

  • Αιγοπροβατοτροφίας και Γαλακτοκομίας - Τυροκομίας
  • Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών
  • Μελισσοκομίας
  • Αειφόρου καλλιέργειας ψυχανθών φυτών

Ακόμα υπήρξε και η Δράση του Θερινό Σχολείο, με θέμα: «Foundations in Agrofood, Principles and Practices».

Σχετικά με τις Δράσεις Συμβουλευτικής, ο Αναπληρωτής Πρύτανης και Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σταύρος Ζωγραφάκης, παρουσίασε τη κατασκευή νέου Πειραματικού Αγρού στις εγκαταστάσεις του κτήματος του ΓΠΑ στην Κωπαΐδα, με τυην συμβολή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Επιπλέον ανακοίνωσε την πλήρη παραχώρηση του Λυσσιατρείου στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών από την Περιφέρεια Αττικής, αλλά και την κατασκευή από το υπουργείο Υποδομών κτηρίου Εξωστρέφειας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στο τέλος της ημερίδας, έγινε στρογγυλή τράπεζα με την παρουσία αγροτών που είχαν συμμετάσχει το πρόγραμμα με θέμα «Δράσεις κατάρτισης και Συμβουλευτικής για το νέο αγρότη-επιχειρηματία του μέλλοντος», την οποία συντόνισε η Αναπληρώτρια Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μαίρη Καψοκεφάλου. Την συζήτηση μονοπώλησε η ανάγκη της συνεχούς κατάρτισης των νέων αγροτών, οι οποίοι ζήτησαν και συνέχεια του προγράμματος.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,9023438 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version