Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Στα 3,70 ευρώ το κιλό έφτασε φέτος η ανώτερη τιμή παραγωγού ελαιολάδου στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ελαιώνα

Στα 3,70 ευρώ το κιλό έφτασε φέτος η ανώτερη τιμή παραγωγού ελαιολάδου στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ελαιώνα


«Το καλής ποιότητας ελαιόλαδο «πιάνει» υψηλή τιμή γιατί το εμπόριο αναζητά το ποιοτικό προϊόν», τονίζει στον ΑγροΤύπο ο  Νίκος Αθανασόπουλος, πρόεδρος στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ελαιώνα, από τους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας. «Φέτος η ανώτερη τιμή παραγωγού έφτασε στα 3,70 ευρώ το κιλό», αναφέρει και προσθέτει:

«Αυτή την εποχή τα αποθέματα είναι μειωμένα. Ο συνεταιρισμός αγοράζει από τα μέλη του. Η προσπάθεια του συνεταιρισμού στηρίχθηκε αρχικά από 102 παραγωγούς και έφτασε μέχρι και τους 200. Αυτό μεταφράζεται σε 5.000 στρέμματα και 100.000 ελαιόδεντρα.

Η προστασία της υγείας των αγροτών μελών μας, η ασφάλεια των καταναλωτών αλλά και η προστασία και βελτίωση του Περιβάλλοντος προωθούνται μέσα από τις δραστηριότητες μας. Η ένταξη σε πρωτόκολλα ορθής καλλιεργητικής πρακτικής και η δημιουργία «πιστοποιημένων» προϊόντων, είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα δίχτυ προστασίας στην εμπορική αλυσίδα από το χωράφι μέχρι το ράφι».

Σήμερα, δηλώνει ο Νίκος Αθανασόπουλος, «έχουμε ένα προϊόν ολοκληρωμένης διαχείρισης, ενώ παράγουμε και ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτας. H ποιότητα του Μεσσηνιακού ελαιολάδου, ειδικά όταν προέρχεται από βάτσικο (Κορωνέικη ποικιλία), παραμένει αδιαπραγμάτευτη σε βάθος αιώνων». Όπως τονίζει στον ΑγροΤύπο, ο συνεταιρισμός έχει στόχο τις αγορές της κεντρικής Ευρώπης (Γερμανία, Αυστρία κ.α.).

Αναφερόμενος στην επερχόμενη παραγωγή ελαιολάδου ο κ. Αθανασόπουλος αναφέρει στον ΑγροΤύπο ότι «εκτιμώ η πανελλαδική παραγωγή τον επόμενο χρόνο (2018/2019) θα είναι μέτρια στην χώρα. Ειδικότερα στην περιοχή των Γαργαλιάνων αναμένεται να είναι μια ικανοποιητική παραγωγή. Όμως θα πρέπει να προσέξουν οι παραγωγοί γιατί η υγρασία αναμένεται να ευνοήσει το δάκο και το γλοιοσπόριο. Τα μηνύματα που μας έρχονται είναι ότι έχουμε μεγάλους πληθυσμούς δάκου στις δακοπαγίδες και οι παραγωγοί πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί».

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 16,92188 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version