Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Κουρεμπές στους ροδακινοπαραγωγούς: Σε δύο με τρεις μήνες το υπόλοιπο 30% των περσινών αποζημιώσεων

Κουρεμπές στους ροδακινοπαραγωγούς: Σε δύο με τρεις μήνες το υπόλοιπο 30% των περσινών αποζημιώσεων


O Γιάννης Σηφάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ, μαζί με προέδρους τοπικών διαμερισμάτων και συνεταιρισμών Αρχαγγέλου, Κερασιάς, Καρυδιάς, Βρυττών και Νησίου για τις καταστροφικές ζημιές στα κεράσια.

Στην σύσκεψη στα γραφεία του ΕΛΓΑ στην Αθήνα συμμετείχαν ο βουλευτής, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Φάνης Κουρεμπές, ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ Θανάσης Ζανιάς, ο πρόεδρος του Τ.Δ. Αρχαγγέλου Διονύσης Δρένος, ο πρόεδρος του Τ.Δ. Βρυττών Θωμάς Τζαβέλλας, ο πρόεδρος του Τ.Δ. Νησίου Χρήστος Τσαπκίνης, η σύμβουλος του Τ.Δ. Κερασιάς – Καρυδιάς προςρχόμενη από την Καρυδιά Ελένη Πούπτση, ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Κερασιάς Γιώργος Γεωργίου και ο Χρήστος Βϊνας από τον Αρχάγγελο.

Οι συμμετέχοντες ανέλυσαν στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ το μέγεθος της ζημιάς που υπέστησαν τα κεράσια από τις φετινές βροχοπτώσεις ενημερώνοντας τους ότι πλέον στην κατάσταση που έχουν περιέλθει τα προϊόντα τους δεν μπορούν να οδηγηθούν ούτε για χυμό. Ζήτησαν στα τραγανά κεράσια να μην αφαιρεθεί στα πορίσματα του ΕΛΓΑ ποσοστό που δήθεν θα οδηγηθεί σε χυμό.

Ευχαρίστησαν τον ΕΛΓΑ που οι εκτιμήσεις ξεκίνησαν αμέσως, ζήτησαν την ταχύτερη δυνατή πρόοδο των εκτιμήσεων και έκδοση των πορισμάτων καθώς και την δυνατότητα να «αδειάσουν» τα δέντρα από τα σκασμένα κεράσια για να προστατευτεί το φυτικό τους κεφάλαιο.

Ακόμη ζήτησαν επίσπευση της καταβολής του υπολειπόμενου 30% από τις περσινές αποζημιώσεις καθόσον είναι και τα μόνα χρήματα με τα οποία θα προσπαθήσουν να ζήσουν καθόσον σε κάποια χωριά δεν πρόλαβαν να μαζέψουν σχεδόν τίποτα ή μάζεψαν μικρό ποσοστό της παραγωγής και αυτό πουλήθηκε με πολύ χαμηλές εμπορικές τιμές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του βουλευτή «ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ ανέφερε ότι έχουν ήδη πάρει οι αγρότες οδηγίες από τον οργανισμό για να αφήσουν «μάρτυρες» κάποια δέντρα σε κάθε χωράφι και να «αδειάσουν» τα κεράσια από τα υπόλοιπα δένδρα.

Για το 30% τους ανέφερε ότι την επόμενη βδομάδα θα φύγει προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ακολούθως στο Υπουργείο Οικονομικών αίτημα αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του ΕΛΓΑ, μόλις έχει έγκριση αμέσως θα πληρωθεί το 30%, υπολογίζεται σε δύο με τρείς μήνες».

Ο Γιάννης Σηφάκης, επισημαίνοντας ότι σε κάποια χωριά της Πέλλας που το κεράσι είναι μονοκαλλιέργεια πλέον οι αγρότες περιμένουν μόνο από τον ΕΛΓΑ, ζήτησε την ταχύτερη σύνταξη των πορισμάτων για να μπορέσει να κινηθεί προς την κατεύθυνση της χρηματοδότησης των αγροτών από τράπεζες για να πληρώσουν την εισφορά του ΕΛΓΑ και να μπορέσουν να διευκολυνθούν στην επιβίωση τους, υποσχέθηκε να πιέζει προς όλες τις κατευθύνσεις για την ταχύτερη έγκριση της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του ΕΛΓΑ για να πληρωθεί το 30% της περσινής ζημιάς που υπολείπεται.

Ακόμη ανέφερε τι πάγιες θέσεις τους για οργάνωση των κερασοπαραγωγών σε οργανώσεις παραγωγών και θα πάρει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,53125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version