Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Καλή χρονιά φέτος για τα σιτηρά της ΕΕ λέει η Κομισιόν, αξιοσημείωτη η αύξηση της παραγωγής σκληρού στην Ελλάδα

Καλή χρονιά φέτος για τα σιτηρά της ΕΕ λέει η Κομισιόν, αξιοσημείωτη η αύξηση της παραγωγής σκληρού στην Ελλάδα


Στους 307,1 εκατ. τόνους έφτασε η παραγωγή σιτηρών στην ΕΕ τη φετινή χρονιά, σύμφωνα με την έκθεση της Κομισιόν για τις αγορές του αγροδιατροφικού τομέα στην ΕΕ το τελευταίο εξάμηνο. Όσον αφορά το μαλακό σιτάρι, η φετινή παραγωγή εκτιμάται στους 141,8 εκατ. τόνους, σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με πέρσι. Αντίθετα, η παραγωγή σκληρού σιταριού φέτος μειώθηκε ελαφρώς σε σχέση με την περσινή, φτάνοντας τους 9,3 εκατ. τόνους. Όσον αφορά την παραγωγή κριθαριού, και φέτος συγκομίστηκαν ικανοποιητικές ποσότητες, που υπολογίζονται στα ίδια επίπεδα με την παραγωγή των προηγούμενων έξι χρόνων. Συγκεκριμένα, η παραγωγή κριθαριού έφτασε τους 59 εκατ. τόνους, ενώ η παραγωγή καλαμποκιού έφτασε τους 65,5 εκατ. τόνους.

Μαλακό σιτάρι
Σύμφωνα με την έκθεση της Κομισιόν, η φετινή παραγωγή μαλακού σιταριού έφτασε το υψηλότερο επίπεδο ποσοτήτων που έχει καταγραφεί μέσα σε μια πενταετία. Αυτό οφείλεται σε αύξηση της παραγωγής κατά 33% στη Γαλλία και κατά 17% στη Ρουμανία.

Αντίθετα, η ποσότητα που συγκομίστηκε φέτος στην Ισπανία μειώθηκε κατά 45% σε σχέση με πέρσι. Μείωση της παραγωγής σημειώθηκε και στη Τσεχία, τη Σλοβακία και την Ουγγαρία, σε μικρότερο όμως βαθμό σε σχέση με την Ισπανία.

Όσον αφορά την ποιότητα, σε καλά επίπεδα είναι όσον αφορά το γαλλικό σιτάρι, ενώ το αντίθετο συμβαίνει με τις βόρειες χώρες λόγω των βροχών φέτος το καλοκαίρι.

Σκληρό σιτάρι
Ελαφριά μείωση σημειώθηκε στη φετινή παραγωγή της ΕΕ, η οποία υπολογίζεται στους 9,3 εκατ. τόνους. Ιδιαίτερα αξιοσημείωτη ήταν η αύξηση που καταγράφηκε στη φετινή παραγωγή στην Ελλάδα, την Ισπανία και τη Γαλλία.

Καλαμπόκι
Πάνω από το μέσο όρο των τελευταίων χρόνων υπολογίζεται η φετινή παραγωγή στην ΕΕ, η οποία εκτιμάται στους 65,5 εκατ. τόνους, χάρη στην αύξηση των αποδόσεων στη Ρουμανία. Στη συγκεκριμένη χώρα, η παραγωγή αυξήθηκε παραπάνω από 40% σε σχέση με το μέσο όρο των τελευταίων 5 χρόνων, ενώ η παραγωγή στην Ουγγαρία, τη Βουλγαρία, τη Σλοβακία και την Πολωνία παρέμεινε σε σταθερά επίπεδα.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,578125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version