Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Κινδυνεύουν λόγω γραφειοκρατίας πολλές επενδύσεις του Αναπτυξιακού, θα κληθούν να επιστρέψουν την επιχορήγηση


Πολλές επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη χώρα κινδυνεύουν να τιναχθούν στον αέρα καθώς, λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση των ελέγχων προόδου εργασιών, εκτιμάται ότι είναι αδύνατο να ολοκληρώσουν έως το τέλος του 2018 τα επενδυτικά προγράμματα στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Νόμου (Ν. 3299/04), εξέλιξη που θα οδηγήσει σε ανάκληση των επενδύσεων και επιστροφή της επιχορήγησης που εισέπραξαν ως ενδιάμεση δόση.

«Ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόστηκε όλο αυτό το διάστημα ο αναπτυξιακός νόμος προκαλεί προβλήματα σε πολλές επιχειρήσεις, ενώ λειτουργεί αποτρεπτικά για νέες επενδύσεις», επεσήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Η ολοκλήρωση των επενδυτικών προγραμμάτων προβλέπεται το αργότερο έως τις 31/12/2018 και θα απαιτηθεί πλήθος ελέγχων προόδου εργασιών ώστε να είναι δυνατή η καταβολή της επιχορήγησης.

Με τα μεγάλα προβλήματα και τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις διαδικασίες ελέγχου προόδου εργασιών, θεωρείται αδύνατη η ολοκλήρωση και η πληρωμή των επενδύσεων σε εύλογο χρονικό διάστημα, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι οι επενδύσεις που αναμένεται να ολοκληρωθούν είναι αυτές που υλοποιούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα (10 ετών και άνω) και λόγω της κρίσης παρατηρήθηκαν δυσκολίες ιδίως όσον αφορά την πρόσβαση σε τραπεζική χρηματοδότηση».

Ο κ. Κ. Αγοραστός υπενθύμισε ότι «σε περίπτωση αδυναμίας ολοκλήρωσης προβλέπεται ανάκληση των επενδύσεων και επιστροφή της επιχορήγησης που εισέπραξαν ως ενδιάμεση δόση» και υπογράμμισε ότι «αυτό θα αποτελέσει καταστροφή για τις επιχειρήσεις αλλά και για την περιφερειακή οικονομία γενικότερα».

«Τις θέσεις μας αυτές τις αναπτύξαμε τόσο εγώ όσο και ο Γενικός Γραμματέας της ΕΝΠΕ, Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνης στο Γενικό Γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων κ. Λόη Λαμπριανίδη, ενώ στελέχη των Περιφερειών τις παρουσίασαν στα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης», ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός, σημειώνοντας πάντως ότι «μέχρι τώρα δεν υπήρξε έμπρακτη ανταπόκριση από το Υπουργείο».

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 2,023438 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version