Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Τη δυνατότητα να κατασκευάζουν στέγαστρα-καταφύγια ζήτησαν από τον Αποστόλου οι μετακινούμενοι, υποσχέσεις για πρόσθετα επιλέξιμα βοσκοτόπια

Τη δυνατότητα να κατασκευάζουν στέγαστρα-καταφύγια ζήτησαν από τον Αποστόλου οι μετακινούμενοι, υποσχέσεις για πρόσθετα επιλέξιμα βοσκοτόπια


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος παρέστη σε συνάντηση της Ένωσης Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων Ηπείρου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αποστόλου στις 10-7-2018. Εκ μέρους της Ένωσης παραβρέθηκαν ο πρόεδρος κ. Ιωάννης Δεκόλης και ο Γενικός Γραμματέας κ. Ιωάννης Μπούτζας.

«Οι εκπρόσωποι της Ένωσης αναγνώρισαν και ευχαρίστησαν τον υπουργό για τις μέχρι τώρα προσπάθειες της κυβέρνησης, όσον αφορά στην επίλυση προβλημάτων του κτηνοτροφικού κλάδου.

Πιο συγκεκριμένα, τόνισαν ότι οι ρυθμίσεις σχετικά με την απασχόληση αλλοδαπών εργατών διευκόλυναν ιδιαίτερα τις εργασίες στον αγροτικό τομέα, ενώ εξήραν την προσπάθεια που γίνεται μέσω του προγράμματος νέων αγροτών, αναδεικνύοντας τη χρησιμότητα και τη συμβολή του στην ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής στην περιοχή της Ηπείρου.

Οι κτηνοτρόφοι υπογράμμισαν και την σπουδαιότητα της ίδρυσης της Διεπαγγελματικής για τη φέτα, ως ένα σημαντικό μέτρο για την προστασία της φέτας. Επιπλέον τόνισαν την σπουδαιότητα των αλλαγών που έγιναν στις συνδεδεμένες ενισχύσεις προς όφελος της κτηνοτροφίας. Η τιμή του γάλακτος ήταν ένα από τα θέματα που κυριάρχησαν στη συνάντηση, καθώς οι μικροί παραγωγοί είναι αυτοί που έχουν ζημιωθεί περισσότερο από την συμπίεση των τιμών του γάλακτος αλλά και από τις τακτικές που ακολουθούν οι μεγάλες γαλακτοκομικές εταιρείες», επισημαίνεται στην ανακοίνωσ

Ο υπουργός περιγράφοντας τη διεθνή διάσταση που έχει διαμορφωθεί από τις πολιτικές ποσόστωσης και τη συνεπαγόμενη συσσώρευση γάλακτος διεθνώς, τόνισε τη σημασία που έχουν οι ομάδες παραγωγών για την προστασία της φέτας και την τιμή του γάλακτος. Αναφέρθηκε, επίσης, στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες που επιβάλουν την υποχρεωτική αναγραφή της προέλευσης του αρμέγματος.

Στη συνέχεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι των μετακινούμενων κτηνοτρόφων έθεσαν μια σειρά από αιτήματα που απασχολούν τον κλάδο. Ένα από τα ζητήματα αυτά είναι η ενίσχυση του Κέντρου Γενετικής Βελτίωσης Ιωαννίνων και η περαιτέρω επιδότησή του, με σκοπό την ενίσχυση και διατήρηση των ντόπιων φυλών βοοειδών και αιγοπροβάτων.

«Η ολοκλήρωση των διαχειριστικών σχεδίων για τα βοσκοτόπια είναι ένα ακόμη θέμα που τέθηκε από τους κτηνοτρόφους, όπου η ενημέρωση του υπουργού ήταν ότι, ότι πέραν των ενεργειών που δρομολογούνται για την υλοποίηση των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης, θα υπάρξει και επιπλέον ένταξη 8.000.000 στρεμμάτων στους ήδη υπάρχοντες βοσκότοπους, μέσω της αλλαγής του ορισμού του βοσκοτόπου που πέτυχε το υπουργείο σε επίπεδο ΕΕ.

Η δυνατότητα κατασκευής και τοποθέτησης στεγάστρων για τις ανάγκες των μετακινούμενων κτηνοτρόφων σε διάφορα σημεία των διαδρομών, τα οποία δυνάμει θα παρέχουν καταφύγιο και σε άγρια ζώα ήταν ένα από τα αιτήματα, ενώ, τέλος, οι κτηνοτρόφοι πρότειναν την εκπόνηση μελέτης και επιχειρησιακού σχεδίου για την ένταξη μονάδων νομαδικής κτηνοτροφίας σε εκπαιδευτικά και περιβαλλοντικά προγράμματα, καθώς και σε διαδρομές αγροτουρισμού», καταλήγει η ανακοίνωση.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,65625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version