Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ γράφει ... και σβήνει ... πρόστιμα σε εταιρείες γάλακτος που δεν υπέβαλαν στοιχεία για το ισοζύγιο

Ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ γράφει ... και σβήνει ... πρόστιμα σε εταιρείες γάλακτος που δεν υπέβαλαν στοιχεία για το ισοζύγιο


Μέσα σε λίγες ημέρες έγινε άρση των προστίμων από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα για τις επιχειρήσεις που δεν υπέβαλαν έγκαιρα ή καθόλου τη «Μηνιαία Δήλωση Ισοζυγίου Γάλακτος» για μέρος ή όλο το έτος 2017.

Θυμίζουμε ότι η Διοίκηση του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ, στις 12 Ιουλίου 2018, ανακοίνωσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού κατά τη συνεδρίασή του ομόφωνα αποφάσισε την επιβολή προστίμου σε επιχειρήσεις παραγωγής, μεταποίησης, τυποποίησης, διακίνησης και εμπορίας γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων, που δεν υπέβαλαν έγκαιρα ή καθόλου τη «Μηνιαία Δήλωση Ισοζυγίου Γάλακτος».

Στη συνέχεια, έχουμε νέα απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, η οποία κάνει αποδοχή της, από 26/6/2018, εισήγησης, της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ελέγχων Γάλακτος και Κρέατος, για την άρση του χρηματικού προστίμου που επιβλήθηκε στις επιχειρήσεις.

Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας, Νίκος Παλάσκας, «θέλω να πιστεύω ότι όλο αυτό γίνεται με στόχο να αυξηθούν τα πρόστιμα».

Από την πλευρά του ο κ. Χρήστος Αποστολόπουλος, Πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ), ανέφερε στον ΑγροΤύπο ότι «δεν γνωρίζω κάτι για την συγκεκριμένη περίπτωση. Αυτό που έχω τονίσει επανειλημμένα στη διοίκηση του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ είναι ότι δεν έχει σημασία ο αριθμός των προστίμων αλλά η συμμόρφωση που υπήρξε μετά».

Διαβάστε την απόφαση ακύρωσης των προστίμων

Απάντηση ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ
Μετά από τη δημοσιοποίηση της απόφασης του Δ.Σ. στη Διαύγεια ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:

Το ΔΣ του Οργανισμού κατά τη συνεδρίαση του στις 12 Ιουλίου 2018 αποφάσισε:

1. Την αποστολή στον αρμόδιο Εισαγγελέα για τις νόμιμες ενέργειες της έκθεσης ελέγχου, που πραγματοποιήθηκε στις 07.05.2018 από μικτό κλιμάκιο επιθεωρητών – ελεγκτών της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ελέγχων Γάλακτος και Κρέατος του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Β. Ελλάδος  σε επιχείρηση με δραστηριότητα τη Σφαγή και την Εμπορία Κρέτος,  που εδρεύει στη Θεσσαλία και φέρεται ότι την περίοδο από 14.03.2018 έως 7.05.2018 διέθεσε στην αγορά επτακόσια τριάντα τέσσερα (734) αρνιά προέλευσης «Ρουμανίας», που δεν συμπεριλαμβάνονται σε εμπορικά υγειονομικά έγγραφα (τιμολόγια, δελτία αποστολής, πιστοποιητικά ενδοκοινοτικού εμπορίου – TRACES).

2. Να βεβαιωθούν στις αρμόδιες κατά τόπους Δ.Ο.Υ. προς είσπραξη, σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΕΔΕ,  πρόστιμα που είχαν επιβληθεί   σε δεκαεννέα (19) επιχειρήσεις, για καθυστερημένη υποβολή «Ισοζυγίων Γάλακτος» το έτος 2016

3. Για τον ίδιο λόγο  να επιβληθούν πρόστιμα σε  σαρανταμία (41)  επιχειρήσεις παραγωγής, μεταποίησης, τυποποίησης, διακίνησης και εμπορίας γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων, που δεν υπέβαλαν έγκαιρα ή καθόλου τη «Μηνιαία Δήλωση Ισοζυγίου Γάλακτος» το έτος 2017.

4. Τη διαβίβαση στο ΥΠΑΑΤ εισήγησης με  πίνακα είκοσι τεσσάρων (24) επιχειρήσεων αγοραστών γάλακτος προκειμένου να τους επιβληθούν τα προβλεπόμενα πρόστιμα. Οι επιχειρήσεις αυτές δεν δήλωσαν, ως όφειλαν στοιχεία εισκομίσεων αγελαδινού, πρόβειου ή/& γίδινου γάλακτος κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου - Δεκεμβρίου 2017.

5. Να αρθούν τέσσερα (4) πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε ισάριθμες επιχειρήσεις από τις οποίες μια  δεν λειτούργησε ποτέ, δυο ήταν αδρανείς από  01.01.2012 και η τέταρτη  ήταν αδρανής από 30.12.2015.  

Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι δεν υπήρξε καμία ανάκληση προστίμων, παρά μόνο άρση της επιβολής προστίμου που εσφαλμένα είχε επιβληθεί  με παλαιότερες αποφάσεις του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ στις τέσσερις (4) ανωτέρω επιχειρήσεις γεγονός που θα μπορούσε να είχε διευκρινιστεί με μια επικοινωνία με τη Διοίκηση του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,75 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version