Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Ο Αποστόλου για τις αποζημιώσεις που αφορούν καλλιέργειες στο νομό Ηλείας


«Όσον αφορά στις ζηµιές που προξενήθηκαν από τις βροχοπτώσεις που σηµειώθηκαν τον Ιούνιο του 2018 σε διάφορες καλλιέργειες (κηπευτικών, καρπουζιών, πεπονιών κ.λπ.), καθώς και σε δενδρώδεις καλλιέργειες, στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Ηλείας, συµπεριλαµβανοµένου και του ∆ήµου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, σηµειώνεται ότι διενεργήθηκαν από τις υπηρεσίες του ΕΛ.Γ.Α. οι απαραίτητες επισηµάνσεις, έγιναν αναγγελίες και υποβάλλονται δηλώσεις. Το έργο των εξατοµικευµένων εκτιµήσεων θα αρχίσει άµεσα, µετά τη λήξη της υποβολής των δηλώσεων. Στη συνέχεια, θα κοινοποιηθούν τα πορίσµατα και θα ακολουθήσει η καταβολή των αποζηµιώσεων στους δικαιούχους, ασφαλιστικά ενήµερους παραγωγούς». Αυτό απάντησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Βαγγέλης Αποστόλου, με έγγραφό του, σε ερώτηση του βουλευτή Ηλείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κ. Γιάννη Κουτσούκου, στις 16 Ιουλίου.

«Σχετικά µε τη διενέργεια των εκτιµήσεων, αναφέρεται ότι οι εκτιµήσεις διενεργούνται σύµφωνα µε τους Κανόνες της Γεωπονικής Επιστήµης και του Κανονισµού Ασφάλισης Φυτικής Παραγωγής του ΕΛ.Γ.Α. Στους εκτιµητές δίνονται οδηγίες να είναι αντικειµενικοί και δίκαιοι και τα πορίσµατα που διατυπώνουν, να εκφράζουν µε τη µεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια την απώλεια εισοδήµατος των παραγωγών», πρόσθεσε ο κ. Αποστόλου, για να καταλήξει «στο ποσοστό της ζηµιάς περιλαµβάνονται εκτός από την απώλεια της παραγωγής (ποσοτική ζηµιά) και η ζηµιά που προέρχεται από την ποιοτική υποβάθµισή της, η οποία δηµιουργείται από την επίδραση των καλυπτόµενων ασφαλιστικά ζηµιογόνων αιτίων, εξαιτίας των οποίων προκαλείται µείωση του αντικειµενικώς προσδοκώµενου εισοδήµατος του παραγωγού. Σηµειώνεται, επίσης, ότι πέραν της αξιοπιστίας των εκτιµήσεων, στόχος του ΕΛ.Γ.Α. είναι και η ταχύτητα διενέργειάς τους, σε επίκαιρο για κάθε καλλιέργεια χρόνο, από έµπειρο γεωτεχνικό προσωπικό».

Οι ζημιές αφορούν καλλιέργειες κηπευτικών, καρπουζιών, πεπονιών και δεντροκαλλιέργειες.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,6308594 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version