Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Στην τυποποίηση μεγαλύτερης ποσότητας ελαιολάδου πάει η ομάδα του Κάτω Αγιάννη, έκλεισε στα 5,47 ευρώ η τιμή

Στην τυποποίηση μεγαλύτερης ποσότητας ελαιολάδου πάει η ομάδα του Κάτω Αγιάννη, έκλεισε στα 5,47 ευρώ η τιμή


Μεγαλύτερη παραγωγή ελαιολάδου σε σύγκριση με πέρσι περιμένουν τη νέα σεζόν στον Κάτω Αγιάννη Πιερίας τα μέλη της ομάδας ελαιοπαραγωγών ολοκληρωμένης διαχείρισης της ένωσης παραγωγών του τοπικού συνεταιρισμού, που εισέπραξαν το 2017 για το ελαιόλαδό τους με το brand «Θεϊκό Όλυμπος» 5,47 ευρώ ανά κιλό.

Η ομάδα εν γένει αριθμεί 450 μέλη, εκ των οποίων όμως κάθε χρόνο τα 18-23 ακολουθούν τα συστήματα ολοκληρωμένης, εξηγεί μιλώντας στον ΑγροΤύπο, ο κ. Βασίλης Γκριμούλας, οργανωτής της πιστοποιημένης ομάδας.

Όπως αναφέρει ο ίδιος το τυποποιημένο και ποιοτικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο εσοδείας 2017-2018 της ομάδας πουλήθηκε όλο ως το Απρίλιο του 2018 σε τοπική αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Πιερίας, αποφέροντας καθαρή τιμή 5,47 ευρώ το κιλό στους αγρότες.

«Για την ερχόμενη σεζόν, με βάση την εικόνα των δέντρων, αναμένουμε μεγαλύτερη παραγωγή από πέρσι, την οποία και θα τυποποιήσουμε σε συνεργαζόμενο τυποποιητήριο», σημειώνει.

Επισημαίνεται πως τα τελευταία χρόνια η ομάδα αυτών των παραγωγών κυρίως από μεράκι για το ελαιόλαδο ασχολήθηκαν σοβαρά με αυτόν τον ανεκτίμητο πλούτο που τους πρόσφερε η Πιερική γη.

Έχοντας επενδύσει στην ποιότητα κι όχι στις επιδοτήσεις, η παρέα των 22 Πιεριέων ελαιοπαραγωγών στράφηκαν στην πιστοποιημένη καλλιέργεια ολοκληρωμένης διαχείρισης της ελιάς για την παραγωγή ενός ποιοτικού έξτρα παρθένου ελαιόλαδου έχοντας πιστοποιημένα 330 στρέμματα ελαιώνων στο σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης σε όλη την Πιερία.

«Οι παραγωγοί δεν προσδοκούν στην μειωμένη παραγωγή για να έχουν καλύτερες τιμές. Μπορεί η φετινή ποσότητα να ήταν μειωμένη σε σχέση με την περσινή λόγω των καιρικών συνθηκών αυτό, όμως, δεν μείωσε τις προσπάθειες που κατέβαλαν και καταβάλλουν τόσο σε επίπεδο καλλιεργητικών πρακτικών – φροντίδων, όσο και σε επίπεδο μετασυλλεκτικής και εμπορικής διαχείρισης του παραγόμενου ελαιόλαδου τους για να πετύχουν τους στόχους τους», επισημαίνουν από την ομάδα.

Το ελαιόλαδο το οποίο παρήγαγαν φέτος αποθηκεύτηκε σε ειδική ανοξείδωτη δεξαμενή για να μη εκτραπεί ποιοτικά. Ήταν στην ουσία ένα Premium (οξύτητα <0,3) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, όπως έδειξαν οι χημικές αναλύσεις, που έγιναν και συνόδευαν τα παραστατικά πώλησης. Μάλιστα για τη νέα χρονιά προγραμματίζουν να παράξουν και ελαιόλαδο κασετίνας.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 2,601563 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version