Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Δεν είχαν καλή ποιότητα τα πρώιμα συμπύρηνα λένε οι κονσερβοποιοί, δεν πληρώνουν την καλή ποιότητα απαντάνε οι παραγωγοί


Ολοκληρώθηκε η συγκομιδή των πρώιμων ποικιλιών του συμπύρηνου ροδάκινου και αυτές τις μέρες περάσαμε στην ποικιλία Andross. Όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδος, Κώστας Αποστόλου, «οι παραγωγοί πρέπει να καταλάβουν ότι δεν συγκομίζουμε τα ροδάκινα όταν είναι πράσινα. Παραδίνονται εκατοντάδες τόνοι και η διαλογή είναι στο εργοστάσιο που τα βγάζει ακατάλληλα». Από την πλευρά του ο Τάσος Χαλκίδης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, αναφέρει στον ΑγροΤύπο ότι «τα πρώιμα ροδάκινα ήταν καλής ποιότητας, 120-160 γραμμάρια όπως μας τα ζητάνε οι μεταποιητές. Οι τιμές όμως έχουν κολλήσει στα 25 λεπτά το κιλό (αφαιρούμε 1 λεπτό μεταφορικά και 2 λεπτά κρατήσεις και μένουν 22 λεπτά για τον παραγωγό) και δεν ανεβαίνουν για την καλή ποιότητα».

Ανακοίνωση ΕΚΕ

«Για άλλη μια χρονιά, η ποιότητα που παραλαμβάνουν οι βιομηχανίες μέχρι τώρα ήταν σε πολλές περιπτώσεις προβληματική, με αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους παραγωγής, λόγω υψηλών αναλώσεων και τη δυσκολία επίτευξης κατάλληλης ποιότητας κομπόστας που η παγκόσμια αγορά θέλει», υποστηρίζει η Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος (ΕΚΕ).

Και προσθέτει: «Βεβαίως, το μέγεθος του καρπού ήταν καλύτερο από το περσινό. Και φυσικά, υπήρξαν παράγοντες, κυρίως η μονίλια, που δύσκολά ο παραγωγός μπορεί να αντιμετωπίσει και που οφείλονται στις ιδιαίτερα κακές φετινές καιρικές συνθήκες. Έτσι, χάθηκαν και πολλές χιλιάδες τόνοι συμπύρηνου ροδάκινου.

Δυστυχώς όμως, άλλη μια φορά, παραδίδονται στα εργοστάσια απαράδεκτα μεγάλες ποσότητες πράσινου ροδάκινου. Είναι μια αυτοκαταστροφική συμπεριφορά για όλους μας. Υπάρχει ακόμα καιρός να βελτιώσουμε την κατάσταση, αρκεί να θυμηθούμε ότι η ονομασία του προϊόντος μας είναι «κίτρινο συμπύρηνο ροδάκινο» και αυτό αναγράφεται σε όλες τις ετικέτες της κομπόστας.

Η συγκομιδή κίτρινων, κατάλληλης ωριμότητας ροδάκινων, θα βελτιώσει τις αποδόσεις των χωραφιών, θα βελτιώσει το κόστος μεταποίησης και έτσι θα κάνει πραγματικά ανταγωνιστικό το προϊόν μας στην παγκόσμια αγορά. Και να θυμόμαστε πάντα ότι το πράσινο ροδάκινο είναι ακατάλληλο ακόμα και για χυμοποίηση».

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,46875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version