Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Σε ποιες περιπτώσεις δεν χάνεται το αφορολόγητο για αγρότες χωρίς δήλωση ΟΣΔΕ το 2017

Σε ποιες περιπτώσεις δεν χάνεται το αφορολόγητο για αγρότες χωρίς δήλωση ΟΣΔΕ το 2017


Δεν χάνουν τελικά την ιδιότητα του κατ’ επάγγελμα που εξασφαλίζει αφορολόγητο όριο και άρα λιγότερο φόρο, όσοι αγρότες δεν υπέβαλαν δήλωση ΟΣΔΕ, 2017, αλλά είχαν αγροτική παραγωγή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι τα τοπικά ΚΕΠΠΥΕΛ, μετά το σχετικό δημοσίευμα του ΑγροΤύπου, που αποκάλυψε το πρόβλημα και οδηγίες που έλαβαν από το ΥπΑΑΤ, με σχετική εγκύκλιο του γενικού γραμματέα, Νίκου Αντώνογλου, παρέχουν στους αγρότες την σχετική βεβαίωση που τους χαρίζει την έκπτωση φόρου (αφορολόγητο), αρκεί βέβαια να έχουν υποβάλλει δήλωση ΟΣΔΕ το 2018.

Υπενθυμίζεται ότι πέρσι το αντίστοιχο πρόβλημα είχε λυθεί με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τα παραπάνω ορίζει εγκύκλιος που υπογράφει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Νίκος Αντώνογλου και η οποία έχει ολόκληρη, ως εξής:

ΘΕΜΑ: « Διευκρινήσεις σχετικά με τη χορήγηση βεβαίωσης ΜΑΑΕ και την υποβολή Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (δήλωση ΟΣΔΕ)».

Σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο που διέπει το ΜΑΑΕ, και ειδικότερα την με αριθμ. 360/26071/1-3-2016 εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΑΑΤ, «Εγκύκλιος δικαιολογητικών για τη χορήγηση βεβαίωσης ΜΑΑΕ», προκειμένου για τη χορήγηση βεβαίωσης εγγραφής στο ΜΑΑΕ και τον έλεγχο για την απόδοση της ιδιότητας του επαγγελματία αγρότη ή του κατόχου αγροτικής εκμετάλλευσης ή του επαγγελματία αγρότη νεοεισερχόμενου στον αγροτικό τομέα, θα πρέπει υποχρεωτικά, να προσκομίζεται: «Για την απόδειξη της κατοχής αγροτικής εκμετάλλευσης και τον υπολογισμό του ετήσιου χρόνου απασχόλησης στην αγροτική εκμετάλλευση: Αντίγραφο της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης, σύμφωνα με τις εθνικές διατάξεις, του αντίστοιχου έτους με την Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος».
Συμπληρωματικά διευκρινίζεται ότι: α) Από την ημερομηνία λήξης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων Φορολογικού Έτους 2017, για τη χορήγηση βεβαιώσεων ΜΑΑΕ, θα λαμβάνεται υπόψη η Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (δήλωση ΟΣΔΕ) έτους 2017 σε συσχέτιση με τα οικονομικά στοιχεία του Φορολογικού Έτους 2017 και συμπληρωματικά, εφόσον από τον σκοπό χορήγησης της βεβαίωσης κρίνεται αναγκαίο, η δήλωση ΟΣΔΕ 2018, προς απόδειξη ότι συνεχίζεται η κατοχή της αγροτικής εκμετάλλευσης. β) Σε εξαιρετικές περιπτώσεις (περιπτώσεις φορολογικών εκκρεμοτήτων, μεταβιβάσεων, και άλλων αιτιών) και εφόσον δεν έχει κατατεθεί Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (δήλωση ΟΣΔΕ) έτους 2017, για τη χορήγηση βεβαιώσεων, δύναται να λαμβάνεται υπόψη, η δήλωση ΟΣΔΕ 2018 σε συσχέτιση με τα οικονομικά στοιχεία του Φορολογικού Έτους 2017.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,253906 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version