Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Για δυνατότητα μείωσης των επιβαρύνσεων των Θεσσαλών για αγροτικό ρεύμα μέσω Ενεργειακής Κοινότητας, έκανε λόγο ο Κόκκαλης


Για τη δυνατότητα μείωσης του κόστους ηλεκτρικού ρεύματος που καταναλώνεται για να καλυφθούν οι ανάγκες αρδευτικού νερού χιλιάδων αγροτών της Θεσσαλίας, μέσω της δημιουργίας Ενεργειακής Κοινότητας, μίλησε πριν από λίγες ημέρες, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο υφυπουργός έκανε λόγο για «ενεργειακή επανάσταση τη σύσταση της Ενεργειακής Αγροτικής Κοινότητας στην Θεσσαλία», ενώ συμπλήρωσε πως «στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι η μείωση του κόστους παραγωγής».

Η παρουσίαση της Ενεργειακής Αγροτικής Κοινότητας που συστήνεται μέσω του προσφάτως ψηφισμένου από την Ελληνική Βουλή, Ν. 4513/2018, έγινε στα γραφεία του Γενικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων Θεσσαλίας στη Λάρισα (ΓΟΕΒ).

Ο Οργανισμός θα συμμετάσχει στη σύμπραξη, μαζί με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και σε πρώτη φάση με τους Τοπικούς Οργανισμούς (ΤΟΕΒ) Ενιπέα, Πηνειού, Μάτι Τυρνάβου, Ταουσάνη από το νομό Λάρισας και Τιτανίου από την Καρδίτσα.

Βάσει του προγραμματισμού θα ακολουθήσουν και οι ΤΟΕΒ Θεσσαλιώτιδος και Σελλάνων.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός, οι ως άνω φορείς που συστήνουν την Αγροτική Ενεργειακή Κοινότητα, θα προχωρήσουν στην υλοποίηση επένδυσης με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Βασικός ρόλος του εγχειρήματος, σύμφωνα με τον κ. Κόκκαλη, είναι η δυνατότητα που έχει η Ενεργειακή Αγροτική Κοινότητα να παράγει ρεύμα το οποίο θα το πουλάει στη ΔΕΗ με αποτέλεσμα να υπάρχει εξίσωση της κατανάλωσης ρεύματος και όφελος στον αρδευτή.

«Στόχος μας είναι να περιορίσουμε το υψηλό το κόστος παραγωγής. Όπλα μας είναι οι νόμοι και η διάθεση για προσφορά όλων όσοι ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα. Είναι υποχρέωσή μας να βοηθούμε τους αγρότες και νομίζω πως το κάνουμε πράξη», δήλωσε ο κ. Κόκκαλης.

Οι εργασίες εγκατάστασης και λειτουργίας της Ενεργειακής Αγροτικής Κοινότητας αναμένεται να ξεκινήσουν το ερχόμενο φθινόπωρο.

Σύμφωνα με τον κ. Κόκκαλη η Ενεργειακή Κοινότητα, θα έχει τη νομική μορφή ενός αστικού συνεταιρισμού αποκλειστικού σκοπού, με συμμετοχή ως κυρίου εταίρου του ΓΟΕΒ Θεσσαλίας καθώς και σε δεύτερο βαθμό καταναλωτών ενέργειας και επιχειρήσεων με κατοικία ή έδρα δραστηριότητας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 2,203125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version