Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Γαλλική βράβευση για τον Samos Anthemis του ΕΟΣ Σάμου

Γαλλική βράβευση για τον Samos Anthemis του ΕΟΣ Σάμου


Το γλυκό κρασί Samos Anthemis 2012, του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού - ΕΟΣ Σάμου κατατάχτηκε στα «10 Καλύτερα Μοσχάτα» για το 2018 (Top 10 Best Muscats du Monde 2018), αφού πρώτα απέσπασε ακόμη ένα Χρυσό Μετάλλιο στο διαγωνισμό.

Ο διαγωνισμός «Muscats Du Monde», («Μοσχάτα του Κόσμου») διεξάγεται κάθε χρόνο στη Γαλλία και αφορά μόνο στην ποικιλία του Μοσχάτου από 25 χώρες. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να λείπει το νησί της Σάμου, όπου η αμπελοκαλλιέργεια είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το «Άσπρο Μοσχάτο», από το οποίο παράγονται τα διεθνούς φήμης γλυκά αλλά και ξηρά κρασιά του Συνεταιρισμού.

Το Samos Anthemis 2012 δεν απέσπασε μόνο ένα ακόμη Χρυσό μετάλλιο σε αυτόν τον διαγωνισμό, αλλά κατάφερε να ενταχθεί και στη λίστα των 10 Καλύτερων Κρασιών, τοποθετώντας αντίστοιχα και την Ελλάδα ανάμεσα στις 10 καλύτερες οινοπαραγωγές χώρες. Μία τέτοια διάκριση, επιβεβαιώνει την υπεροχή του Σαμιώτικου Μοσχάτου, δικαιώνοντας παράλληλα την πατρογονική καλλιέργεια και την καθημερινή εργασία των αμπελοκαλλιεργητών του Συνεταιρισμού, στον οποίο εμπιστεύονται τον κόπο τους.

Παλαιωμένο επί 5 χρόνια σε δρύινα βαρέλια, τo Samos Anthemis 2012 είναι ένας εξαιρετικός επιδόρπιος οίνος. Έχει βαθύ καραμελένιο χρώμα και ανταύγειες σε απόχρωση χαλκού. Διαθέτει ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο και πυκνό αρωματικό προφίλ, χτισμένο σε πολλά επίπεδα.

Στο στόμα, η θαυμάσια ισορροπία του διατηρεί σχεδόν ανέπαφη την πρωτογενή φρεσκάδα του μοσχάτου, συνδυασμένη απολαυστικά με τα πλούσια αρώματα της παλαίωσης. Ταιριάζει εξαιρετικά με δημιουργίες υψηλής ζαχαροπλαστικής που έχουν έντονα γλυκό χαρακτήρα και αρωματική πολυπλοκότητα. Ακόμη, με γλυκά ταψιού, παλαιωμένα κίτρινα τυριά, τάρτες και γλυκά με ξηρούς καρπούς, τάρτες φρούτων, φουά γκρα με γλυκό κυδώνι ή σύκο, χειροποίητο παγωτό. Σκέτο, μετά το τέλος του δείπνου, συνοδεύει απολαυστικά ένα ελαφρύ πούρο. Σερβίρεται σε θερμοκρασία 12-14 βαθμούς Κελσίου.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,484375 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version