Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Οι μελισσοκόμοι οργανώθηκαν και μείωσαν αμέσως το κόστος συσκευασίας του μελιού τους


Οι μελισσοκόμοι της Πιερίας οργανώθηκαν σε ομάδα παραγωγών μελισσοκόμων και μείωσαν αμέσως 27% το κόστος συσκευασίας του μελιού τους. Μια ομάδα μελισσοκόμων προχώρησε στην δημιουργία της Ομάδας Παραγωγών Μελισσοκόμων του Συνεταιρισμού Κάτω Αγιάννη Πιερίας.

Πιστεύοντας στη δυναμική την οποία μπορεί να δώσει στο παραγόμενο προϊόν μέσα από συλλογικές προσπάθειες μια ομάδα από 10 μελισσοκόμους της Πιερίας, ύστερα από πολλές και συνεχόμενες συναντήσεις μεταξύ τους κατάφεραν να ξεπεράσουν τα αρνητικά σύνδρομα που, δυστυχώς, συνοδεύουν τέτοιου είδους εγχειρήματα, και να ενώσουν  τις δυνάμεις τους.

Με ξεκάθαρο επιχειρηματικό σχέδιο και στόχο την ανάδειξη και προώθηση του παραγόμενου μελιού τους μπορούν πλέον να οραματίζονται ένα οικονομικό και κοινωνικό αποτέλεσμα θετικά φορτισμένο.

Μια από τις πρώτες ενέργειες της ομάδας ήταν να προμηθευτούν συλλογικά για όλα τα μέλη τα απαραίτητα για τη συσκευασία του μελιού τους γυάλινα βάζα, μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο το μεγάλο κόστος συσκευασίας. Για αρχή προμηθεύτηκαν 2.000 καλαίσθητα γυάλινα βάζα (720 ml τετράγωνο) ώστε να εξυπηρετήσουν τις αρχικές τους ανάγκες.

Όπως ανάφερε στον ΑγροΤύπο ο κ. Βασίλειος Γκριμούλας: «Με τη νέα αυτή ομάδα και στο πλαίσιο της συλλογικότητας πετύχαμε να μειώσουμε άμεσα το κόστος συσκευασίας του μελιού μας κατά 27%. Όσοι  γνωρίζουν πως το κόστος συσκευασίας επιβαρύνει την τιμή του προϊόντος για τον τελικό καταναλωτή, αντιλαμβάνονται  το πόσο σημαντικό και θετικό ήταν για εμάς αυτό. Τώρα ο κάθε μελισσοκόμος δεν προσπαθεί ατομικά, αλλά συλλογικά πετυχαίνοντας στην πράξη το η ισχύς εν τη ενώσει».

Η Αντιπεριφέρεια Πιερίας από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι διαδικασίες της δημιουργίας της μελισσοκομικής ομάδας, βρέθηκε δίπλα στους μελισσοκόμους σε αυτή τη σημαντική συλλογική επιχειρηματική προσπάθεια τους. Όπως επισήμανε ο κ. Δημήτρης Ρουκάς, ο οποίος είναι επιστημονικός συνεργάτης της Π.Ε. Πιερίας και βρέθηκε στο χώρο παραλαβής του υλικού συσκευασίας: «Η συνεργατική προσπάθεια των μελισσοκόμων αποβλέπει, με την συσκευασία του μελιού τους σε καλαίσθητα γυάλινα βάζα, να προσφέρει στο καταναλωτή ένα ποιοτικό μέλι, στο οποίο οι μελισσοκόμοι μας έχουν ενσωματώσει την αυθεντικότητα της μοναδικής ποικιλότητας την οποία έχει η μελισσοκομική χλωρίδα της Πιερίας».

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,671875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version