Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Ερασμία Παπαδοπούλου: Χρειάζεται δέσμευση και σεβασμός στη δουλειά του κτηνοτρόφου για να μπορείς να παράγεις ένα ποιοτικό γάλα

Ερασμία Παπαδοπούλου: Χρειάζεται δέσμευση και σεβασμός στη δουλειά του κτηνοτρόφου για να μπορείς να παράγεις ένα ποιοτικό γάλα


Για τα προβλήματα, τις προοπτικές της κτηνοτροφίας αλλά και της Ένωσης γυναικών στην οποία μετέχει, μίλησε στον ΑγροΤύπο, η κα Ερασμία Παπαδοπούλου, υπεύθυνη marketing στην εταιρεία «8 Γυναίκες», που παράγει το ομώνυμο αγελαδινό γάλα, εδώ και λίγους μήνες, διαθέτοντάς το στην εγχώρια αγορά.

Με πολυετή εμπειρία στον τομέα της γαλακτοβιομηχανίας, η κα Παπαδοπούλου είναι εκείνη που ανέλαβε το κομμάτι του marketing, να «συστήσει» δηλαδή με τον πιο δημιουργικό τρόπο το γάλα «8 Γυναίκες» στις νέες μητέρες και στους καταναλωτές.

Η ίδια πιστεύει ότι το γάλα «8 Γυναίκες» είναι τόσο πιο πλούσιο και τόσο νόστιμο λόγω της επαφής των ζώων με τη φύση, αλλά και γιατί διατηρεί μέσα στο μπουκάλι του σχεδόν όλα τα συστατικά που έχει και τη στιγμή που αρμέγεται.

Σημαντικό συστατικό του γάλακτος είναι όμως για την Ερασμία Παπαδοπούλου και οι ίδιες οι γυναίκες. Η αγάπη τους γι’ αυτό που κάνει η καθεμία στην Ένωση Γυναικών από το Γυναικόκαστρο Κιλκίς, καθώς και οι αξίες της αυθεντικότητας, της ειλικρίνειας και της αφοσίωσης που φέρνουν στην δουλειά της.

Πότε ξεκίνησε η προσπάθειά σας, με ποια αφορμή και πως εξελίσεται;

Το γάλα «8 Γυναίκες» κυκλοφόρησε στην αγορά το Φεβρουάριο του 2018 με σταδιακό άνοιγμα τοποθέτησης σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Έχουμε επιτύχει σημαντική αναγνωρισημότητα της μάρκας, προβάλλοντας τη δουλειά που κάνουμε στις φάρμες μας, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Για εμάς είναι σημαντικό να γνωρίζει ο καταναλωτής την κάθε μια από εμάς και το πώς αντιμετωπίζει την καθημερινότητα της κτηνοτροφίας, της οικογένειας αλλά και των σχέσεων που έχουμε αναπτύξει μεταξύ μας.

Λειτουργείτε ως κλασικός αγροτικός συνεταιρισμός ή ως εταιρεία;


Είμαστε Ένωση που έχει ΑΦΜ και λειτουργεί ως εταιρεία.

Το γάλα που συλλέγετε, από ποιες φάρμες προέρχεται και που γίνεται η τυποποποίηση;


Το γάλα συλλέγεται αποκλειστικά από τις φάρμες των 6 γυναικών κτηνοτρόφων που συμμετέχουν στην Ένωσή μας, ενώ η τυποποίηση και η διανομή του γίνεται από τη ΜΕΒΓΑΛ.

Είστε νέα εταιρεία στο χώρο και βιώνετε από κοντά τα προβλήματα της κτηνοτροφίας στη χώρα μας. Τι πρέπει να γίνει κατά τη γνώμη σας, ώστε να έχει μέλλον ο κλάδος;


Η Ένωσή μας μπορεί να είναι καινούργια, αλλά οι γυναίκες κτηνοτρόφοι που συμμετέχουν σε αυτή έχουν παρουσία χρόνων στον κλάδο. Για να έχει μέλλον ο τομέας μας, χρειάζεται προσωπική δουλειά και κατανόηση από την οικογένεια ότι απαιτείται να είμαστε εκεί 365 ημέρες το χρόνο. Χρειάζεται δέσμευση και σεβασμός στη δουλειά του κτηνοτρόφου για να μπορείς να παράγεις ένα ποιοτικό γάλα που θα βρει θεση στο ψυγείο του καταναλωτή.

Σκοπεύετε να επεκταθείτε και σε κάποια άλλα προϊόντα. Ποιοι είναι γενικά και εν συντομία οι στόχοι σας;


Στόχος μας είναι να δείξουμε στον καταναλωτή, ότι μπορεί να προσφέρει στα παιδιά του ένα καλό και νόστιμο γάλα, προβάλλοντας τον μόχθο της κτηνοτροφίας κι όχι εξιδανικευμένες εικόνες. Βεβαια, η οικονομική επιτυχία του εγχειρήματός μας, θα φανεί στο προσεχές μέλλον, εφόσον ο καταναλωτής αγοράζει συστηματικά το γάλα «8 Γυναίκες», δείχνοντας πιστότητα στη μάρκα μας.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 5,054688 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version