Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Με μπόνους οι τιμές για τα οινοστάφυλα στους παραγωγούς που έκαναν ΟΣΔΕ στην Ένωση Ηρακλείου, 11 τοις εκατό πάνω από πέρσι

Με μπόνους οι τιμές για τα οινοστάφυλα στους παραγωγούς που έκαναν ΟΣΔΕ στην Ένωση Ηρακλείου, 11 τοις εκατό πάνω από πέρσι


Ένα νέο σύστημα εφαρμόζει για πρώτη χρονιά από φέτος η Ένωση Ηρακλείου (πρώην ΕΑΣ), προσφέροντας άλλες τιμές για τα οινοστάφυλα στους αγρότες, που έκαναν δήλωση ΟΣΔΕ στην οργάνωση, πληρώνοντας και το ανάλογο τίμημα κι άλλες τιμές, πιο χαμηλές στους υπόλοιπους παραγωγούς.

Σύμφωνα με όσα είπε στον ΑγροΤύπο ο Μιχάλης Καμπιτάκης, μέλος ΔΣ της Ένωσης και αντιπρόεδρος στην Ένωση Σουλτανοπαραγωγών, «η τιμή που θα πληρωθούν οι αγρότες που έκαναν ΟΣΔΕ σε μας, είναι αυξημένες σε σχέση με πέρσι, σε ποσοστό 11%. Πήραμε την απόφαση, να δώσουμε διαφορετικές τιμές, για να στηρίξουμε, όσους μας στηρίζουν, κάνοντας τη δήλωση σε μας».

Σύμφωνα με το Μιχάλη Καμπιτάκη «οι ζημιές στα επιτραπέζια σταφύλια από τις νεροποντές που συνεχίζονταν στην Κρήτη, μέχρι και την Δευτέρα 30 Ιουλίου, είναι σε ποσοστό 80-90%, ενώ είναι πολύ λίγα τα κτήματα που δεν κράτησαν νερά μέσα».

Στα οινοποιήσιμα, επισημαίνει ο κ. Καμπιτάκης «οι ζημιές κυμαίνονται σε ποσοστό 50-60%».

Η ανακοίνωση της Ένωσης

Η Ένωση Ηρακλείου ενημερώνει τους παραγωγούς – μέλη της ότι την Πέμπτη 09 Αυγούστου 2018, αρχίζει την παραλαβή οινοσταφύλων  στο Οινοποιείο της στην  Παλιανή καθώς και στα Υποκαταστήματα Αρκαλοχωρίου και Πύργου, στις τιμές που αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα:

Λευκά οινοστάφυλα 0,35 €

Βιλάνα 0,35 €
Ροζακι 0,35 €
Λιάτικο 0,35 €
Κοτσυφάλι 0,35 €
Μαντηλάρι 0,30 €
Syrah 0,45 €

Όσον αφορά τα ποικιλιακά οινοστάφυλα που δεν περιλαμβάνονται στον παραπάνω πίνακα (π.χ. Μαλβαζία, Βιδιανό, Μοσχάτο Σπίνας, Merlot κ.ά), η τιμή βάσης θα είναι 0,45€ όπου  μετά από επιτόπιο ποιοτικό έλεγχο από τον αρμόδιο γεωπόνο  θα καθορίζεται και η τελική τιμή τους.

Οι παραπάνω τιμές ισχύουν για τους παραγωγούς που εμπιστεύτηκαν την Ένωση Ηρακλείου και ενεργοποίησαν τα δικαιώματά τους (Επιδότηση) σε αυτή. Επίσης με απόφαση του Δ.Σ δίνεται η δυνατότητα στους παραπάνω παραγωγούς να αγοράζουν από τα Καταστήματα Γεωργικών Εφοδίων της Ένωσης Ηρακλείου, γεωργικά φάρμακα και λιπάσματα με έκπτωση από 3%-8%.

Για τους παραγωγούς που δεν ενεργοποίησαν τα δικαιώματά τους στην Ένωση Ηρακλείου, οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

Λευκά οινοστάφυλα 0,25 €
Βιλάνα 0,25 €
Ροζακι 0,25 €
Λιάτικο 0,25 €
Κοτσυφάλι 0,25 €
Μαντηλάρι 0,20 €
Syrah 0,35 €

Στο πλαίσιο αναβάθμισης της ποιότητας του παραγόμενου κρασιού, η Οργάνωση μας συνιστά στους παραγωγούς – μέλη της, τα οινοστάφυλα να προσκομίζονται σε πλαστικά κιβώτια (κλούβες) την ίδια μέρα της κοπής τους και απαρέγκλιτα να τηρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

α. Να έχουν ικανοποιητικό βαθμό ωριμότητας τουλάχιστον  12 Be για τις ερυθρές ποικιλίες και 11 Be για τις λευκές.

β. Να μην έχουν μυκητολογική προσβολή (σάπισμα) και ηλιοεγκαύματα.
Η παραλαβή των οινοσταφύλων θα γίνεται από 10.00 π.μ. έως 19.00 μ.μ.

Όλοι οι παραγωγοί που προσκομίζουν οινοστάφυλα στο Οινοποιείο θα πρέπει να φέρουν μαζί τους υποχρεωτικά την επικαιροποιημένη δήλωση  αμπελοκαλλιέργειας, η οποία πρέπει να αναφέρει όλα τα αλφαριθμητικά στοιχεία του παραγωγού και τα χαρτογραφικά στοιχεία των αμπελοτεμαχίων, που ο παραγωγός θα παραδώσει οινοστάφυλα.

Οι παραγωγοί που είναι ενταγμένοι στο κανονικό καθεστώς Φ.Π.Α., θα πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά μαζί τους το Δελτίο Αποστολής προς αποφυγήν εκκρεμοτήτων.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: (2810) 378110, 378135, 791250 - Αρκαλοχώρι: 2891022223, Πύργος: 2893022309.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,46875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version