Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Η BASF ολοκληρώνει την εξαγορά επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και πάγιων στοιχείων από την Bayer

Η BASF ολοκληρώνει την εξαγορά επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και πάγιων στοιχείων από την Bayer


Η BASF ολοκλήρωσε την εξαγορά μεγάλου εύρους δραστηριοτήτων και πάγιων στοιχείων από την Bayer. Αυτή η συναλλαγή συμπληρώνει στρατηγικά τις υπάρχουσες επιχειρηματικές δραστηριότητες φυτοπροστασίας, βιοτεχνολογίας και ψηφιακών εργαλείων της BASF και σηματοδοτεί την είσοδό της στους κλάδους των σπόρων, των μη εκλεκτικών ζιζανιοκτόνων και των νηματοδοκτόνων για την επεξεργασία σπόρων.

«Αυτή η στρατηγική κίνηση προσθέτει εξαιρετικά πάγια στοιχεία στο ισχυρό χαρτοφυλάκιο του τμήματος Agricultural Solutions και ισχυροποιεί τη δυναμική αλλά και τις προοπτικές μας στην καινοτομία. Εξασφαλίζει μια πιο ολοκληρωμένη και ελκυστική προσφορά προς τους πελάτες μας», ανέφερε ο Dr. Martin Brudermüller, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Επικεφαλής του Τομέα Τεχνολογίας της BASF SE.«Η εξαγορά αυτή διαμορφώνει το μέλλον της BASF στη γεωργία. Ενισχύει τη θέση μας στην αγορά και δημιουργεί νέες ευκαιρίες ανάπτυξης», δήλωσε η Saori Dubourg, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της BASF SE και υπεύθυνη του τμήμα Agricultural Solutions. «Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε το κοινό μας ταξίδι και να υποδεχτούμε τους νέους μας συναδέλφους στη BASF».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας «η BASF υπέγραψε συμφωνίες τον Οκτώβριο του 2017 και τον Απρίλιο του 2018 για να αποκτήσει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και τα πάγια στοιχεία της Bayer που εκχωρήθηκαν στο πλαίσιο της δικής της εξαγοράς της Monsanto, έναντι του χρηματικού αντιτίμου των 7,6 δισ. ευρώ, με ορισμένες προσαρμογές κατά την ενσωμάτωση. Περίπου 4.500 εργαζόμενοι έρχονται στη BASF μέσω της εξαγοράς».

Οι συμφωνίες περιλαμβάνουν:

Τη διεθνή δραστηριότητα του μη εκλεκτικού ζιζανιοκτόνου γλυφοσινικού αμμωνίου της Bayer, τις δραστηριότητες σπόρων και γεννητικών χαρακτηριστικών, τις τεχνικές έρευνας και βελτίωσης και τα εμπορικά σήματα για βασικές εκτατικές καλλιέργειες σε επιλεγμένες αγορές, τις δραστηριότητες σπόρων λαχανικών, την πλατφόρμα Έρευνας & Ανάπτυξης σπόρων και γενετικών χαρακτηριστικών σιταριού, μεγάλο εύρος προϊόντων επένδυσης σπόρων, ορισμένα ζιζανιοκτόνα με βάση το glyphosate στην Ευρώπη, που χρησιμοποιούνται κυρίως σε βιομηχανικές εφαρμογές, ολόκληρη την πλατφόρμα για γεωργία ακριβείας xarvioTM και ορισμένα μη εκλεκτικά ζιζανιοκτόνα και ερευνητικά projects νηματοδοκτόνων.

Όλες οι συναλλαγές έχουν ολοκληρωθεί, εκτός από τη δραστηριότητα των σπόρων λαχανικών, η ενσωμάτωση της οποίας αναμένεται περίπου στα μέσα Αυγούστου του 2018.

Οι πελάτες μας θα επωφεληθούν από αυτήν την εξαγορά καθώς θα έχουν πρόσβαση σε ακόμη περισσότερα εργαλεία για να αυξήσουν την αποδοτικότητα, την ποιότητα της καλλιέργειας και το κέρδος τους. «Με ισχυρές λύσεις, από το σπόρο έως τη συγκομιδή, χάρη στις περισσότερες και διευρυμένες δυνατότητες Έρευνας & Ανάπτυξης, θα αυξήσουμε τον ανταγωνισμό στην αγορά. Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες μας θα αποκτήσουν μια ουσιαστική επιλογή για το παρόν και το μέλλον», εξήγησε ο Markus Heldt, Πρόεδρος του τμήματος Γεωργικών Λύσεων της BASF. «Μετά από μήνες προετοιμασίας για τη συντονισμένη μετάβαση των δραστηριοτήτων καθώς και για την ομαλή ένταξη των εργαζομένων, ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε όλοι μαζί, ως μια νέα ομάδα, με διευρυμένες δραστηριότητες και δυνατότητες».


Η BASF μετονόμασε το τμήμα Crop Protection σε τμήμα Agricultural Solutions, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως στο διευρυμένο χαρτοφυλάκιό μας. Επιπλέον, στο τμήμα έχει προστεθεί μια νέα παγκόσμια επιχειρησιακή μονάδα για σπόρους και γενετικά χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τον τομέα Agricultural Solutions της BASF


Ο κόσμος μας, με τον ταχέως αυξανόμενο πληθυσμό, εξαρτάται ολοένα και περισσότερο από την ικανότητα μας να αναπτύσσουμε και να διατηρούμε μία βιώσιμη γεωργία και ένα υγιές περιβάλλον. Ο ρόλος μας είναι να βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, συνεργαζόμενοι με τους αγρότες, τους επαγγελματίες του αγροτικού κλάδου, τους ειδικούς σε θέματα αντιμετώπισης παρασίτων και άλλους. Για τον λόγο αυτό, επενδύουμε στην Έρευνα και Ανάπτυξη νέων προϊόντων και σε μία ευρεία γκάμα προϊόντων, που περιλαμβάνει σπόρους και γενετικά χαρακτηριστικά, χημική και βιολογική φυτοπροστασία, διαχείριση εδάφους, φυτοϋγεία, αντιμετώπιση παρασίτων και ψηφιακή γεωργία. Με μία ομάδα ειδικών στο εργαστήριο, το χωράφι, τα γραφεία και την παραγωγή, συνδυάζουμε καινοτόμο σκέψη και πρακτική δράση ώστε να παρέχουμε ιδέες που μπορούν να υλοποιηθούν στην πράξη – για τους αγρότες, την κοινωνία και τον πλανήτη. Το 2017, ο τομέας μας κατέγραψε πωλήσεις €5,7 δισεκατομμυρίων. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.agriculture.basf.com ή ένα από τα κανάλια μας στα social media.

Η BASF

Στη BASF δημιουργούμε χημεία για ένα αειφόρο μέλλον. Συνδυάζουμε την οικονομική επιτυχία με την προστασία του περιβάλλοντος και την κοινωνική ευθύνη. Πάνω από 115.000 εργαζόμενοι του Ομίλου BASF εργάζονται και συνεισφέρουν στην επιτυχία των πελατών μας σχεδόν σε όλους τους τομείς και σε κάθε χώρα του κόσμου. Το χαρτοφυλάκιό μας χωρίζεται σε πέντε τομείς: Χημικά, Προϊόντα Υψηλής Απόδοσης, Λειτουργικά Υλικά & Λύσεις, Γεωργικές Λύσεις και Πετρέλαιο & Φυσικό Αέριο. Οι πωλήσεις της BASF για το 2017 ανήλθαν στα 64,5 δισ. ευρώ. Η BASF είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης (BAS), του Λονδίνου (BFA) και της Ζυρίχης (BAS). Περισσότερες πληροφορίες στο www.basf.com.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,06543 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version