Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών για μεσαία και υψηλά εισοδήματα και φοροελαφρύνσεις αναμένεται να εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών για μεσαία και υψηλά εισοδήματα και φοροελαφρύνσεις αναμένεται να εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ


Μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών ετοιμάζεται να εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της ΔΕΘ το επόμενο Σαββατοκύριακο. Οι κυβερνητικές διαρροές κάνουν λόγο για μειώσεις σε ασφαλισμένους με εισόδημα από 18.000 ευρώ και άνω. Ο αρμόδιος υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Α. Πετρόπουλος έχει δημόσια ταχθεί υπέρ της επανεξέτασης του θέματος των υψηλών εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο στην όποια απόφαση αναμένεται να διαδραματίσει και η αναμενόμενη κρίση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ). Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ θα ανακοινώσει και ένα πακέτο φοροελαφρύνσεων.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα ανακοινώσει ελαφρύνσεις στη φορολογία μόνο για το 2019 αλλά για την επόμενη τετραετία, θέλοντας να περάσει το μήνυμα πως το σχέδιο της κυβέρνησης δεν περιλαμβάνει τον σχεδιασμό μέχρι το 2019, έτος εκλογών, αλλά και για την επόμενη περίοδο.

Για το 2019 οι φοροελαφρύνσεις και η αύξηση των δαπανών θα ξεπεράσουν τα 750 εκατομμύρια ευρώ και αναμένεται να υπερβούν ακόμη και το 1 δισ. ευρώ. Βέβαιη θεωρείται η μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από το 29% στο 26%. Επίσης εξετάζεται η μείωση του πρώτη συντελεστή στην φορολογική κλίμακα από το 22% στο 20%.

Όσον αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές, βάσει των επίσημων στοιχείων του ΕΦΚΑ, η πλειονότητα των 1,4 εκατ. ελεύθερων επαγγελματιών καταβάλλει χαμηλότερες εισφορές ακόμη και εντός του 2018, σε σχέση με το 2016.

Υπάρχει όμως ένα 0,5% των μη μισθωτών ασφαλισμένων που εμφανίζει εισόδημα από 30.000 έως 70.000 ευρώ για τους οποίους προκύπτουν εισφορές σημαντικά μεγαλύτερες από αυτές που πλήρωνε στο παρελθόν. Επίσης με εισόδημα 15.000 - 70.000 ευρώ εμφανίζεται αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 7%.

Σύμφωνα με τα στελέχη του υπουργείου Εργασίας, η απώλεια των εσόδων από τις παραπάνω μειώσεις δεν θα υπερβαίνει τα 150 εκατ. ευρώ, ποσό που δεν επηρεάζει το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ που υπολογίζεται ότι θα υπερβεί το 1,5 δισ. ευρώ.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,5117188 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version