Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Αραμπατζή από Καστοριά: Δέσμευση ΝΔ για μείωση φορολογίας, εξορθολογισμό ασφαλιστικών εισφορών και στήριξη συνεταιρισμών


Μήνυμα οικονομικής επανεκκίνησης, κοινωνικής ανάταξης και πίστης στις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας έστειλε με την χθεσινή (5/9/2018) περιοδεία του την Καστοριά το κλιμάκιο της ΝΔ, στο πλαίσιο  του Προγράμματος εξόρμησης του κόμματος σε όλη τη Μακεδονία και τη Θράκη, εν όψει της επικείμενης ομιλίας του Προέδρου της κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Με επικεφαλής την Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Φωτεινή Αραμπατζή και τον Αναπληρωτή Τομεάρχη Εσωτερικών κ. Κώστα Γκιουλέκα, τον Αναπληρωτή Τομεάρχη Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, τη Βουλευτή Καστοριάς κ. Μαρία Αντωνίου και τα μέλη της ΝΟΔΕ Καστοριάς, πραγματοποίησαν σειρά συναντήσεων με θεσμικούς αυτοδιοικητικούς, επιχειρηματικούς φορείς, κοινωνικές δομές και Υπηρεσίες. Προμετωπίδα οι συναντήσεις με τους εκπροσώπους του Πρωτογενούς Τομέα, με Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και Πρότυπες Υγιείς Ομάδες Παραγωγών, για τα ζητήματα του κλάδου αλλά και τις μεγάλες δυνητικές ευκαιρίες ανάπτυξης του Τομέα.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας, η επίσκεψη στην Agroka, τη δημοτική επιχείρηση φασολοπαραγωγών των φημισμένων ΠΓΕ «φασόλια γίγαντες-ελέφαντες Καστοριάς», οι παραγωγοί των οποίων δυστυχώς πλήττονται από τη μάστιγα των ελληνοποιήσεων, που όχι μόνο εξαϋλώνουν την προστιθέμενη αξία των αυθεντικών ελληνικών προϊόντων αλλά εξαπατούν τους καταναλωτές, γιγαντώνουν τη «μαύρη» διακίνηση, απειλούν την ίδια την επιβίωση των εκμεταλλεύσεων των παραγωγών.

Η κ. Αραμπατζή επανέλαβε την πολιτική δέσμευση της ΝΔ και του Προέδρου της κ. Κυριάκου Μητσοτάκη να πατάξει το όργιο των ελληνοποιήσεων, με την επιστροφή, από το σημερινό άναρχο τοπίο, σε καθεστώς πλήρους ελέγχου, στελέχωσης των αρμόδιων υπηρεσιών και επιβολής προστίμων, υπενθυμίζοντας κατ’ αναλογία μέτρα για τα οποία δεσμεύθηκε ο Πρόεδρος της ΝΔ σε Καρδίτσα και Γρεβενά αναφορικά με τα "βαφτίσια" στο αιγοπρόβειο γάλα.

Στη συνέχεια βρέθηκαν στη Γεωργική Εταιρεία Οπωροκηπευτικών Καστοριάς με τα φημισμένα μήλα, που κατακλύζουν τις αγορές της Μέσης Ανατολής, τις πεντανόστιμες ντομάτες και τα κηπευτικά της περιοχής, σε αντιπροσωπευτική μονάδα εκτροφής γουνοφόρων ζώων, περιηγήθηκαν  σε μια καινοτόμο μονάδα παραγωγής βιομάζας από υπολείμματα γουνοδερμάτων, καθώς και σε πλήρως καθετοποιημένες κτηνοτροφικές μονάδες καταλήγοντας σε συνάντηση με Παραγωγικούς Φορείς και Εκπροσώπους Αγροτών και Κτηνοτρόφων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των επαφών, της συνέντευξης τύπου και της πολιτικής ομιλίας που ακολούθησε η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ και βουλευτής Σερρών υπογράμμισε τον προγραμματικό λόγο της ΝΔ, που εστιάζεται στο τρίπτυχο «Λιγότεροι φόροι, λιγότερες δαπάνες, γενναίο άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα».

Η Σερραία βουλευτής μετέφερε την πολιτική βούληση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αποτελέσει ο πρωτογενής Τομέας το «οχηματαγωγό» της εθνικής οικονομίας.

Αυτό θα γίνει και εδώ με λιγότερους φόρους και συγκεκριμένα με:

  • Μείωση του συντελεστή φορολόγησης, από το 22% στο 9%, από το όριο του αφορολογήτου και μέχρι εισόδημα 10.000 ευρώ συν 1.000 ευρώ αφορολόγητο για κάθε παιδί
  • Μείωση του φόρου εισοδήματος των επιχειρήσεων από το 29-20%
  • Εξορθολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών με αναπτυξιακά κριτήρια
  • Αρίστη αξιοποίηση όλου του κοινοτικού κεκτημένου Α’ και Β’ Πυλώνα καθώς και των χρηματοδοτικών εργαλείων της ΕΕ
  • Ενθάρρυνση του «χτισίματος» συλλογικοτήτων, για τη ζητούμενη μείωση του κόστους παραγωγής, προτάσσοντας γενναία, φορολογικά κίνητρα για το προϊόν, που παραδίδουν οι παραγωγοί στις Ομάδες και στα Υγιή Συνεργατικά Σχήματα.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε η Βουλευτής και στον μεγάλο κίνδυνο να μείνουν «εκτεθειμένα» τα Μακεδονικά, αγροτικά μας προϊόντα απέναντι στον αθέμιτο ανταγωνισμό με προϊόντα της ΠΓΔΜ, λόγω της ενδεχόμενης νομιμοποίησης των δεύτερων μέσα από την εθνικά επιζήμια Συμφωνία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τα Σκόπια.

Όπως τόνισε, η Συμφωνία, που υπεγράφη στις Πρέσπες, δεν εξαντλείται στην ντροπιαστική παραχώρηση του ονόματος και στην ανιστόρητη αναγνώριση δήθεν μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας στα Σκόπια αλλά δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα στη χρήση εμπορικών επωνυμιών, σημάτων και ονομασιών προϊόντων από τον τόπο προελεύσεως της Μακεδονίας, τα οποία βρίσκονται δυστυχώς «στον αέρα» σε σχέση με τα προϊόντα, που παράγονται στην ΠΓΔΜ.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version