Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Διεθνής βράβευση για τον Καθηγητή Γεώργιο Ζέρβα


Στο 69ο Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζωικής Παραγωγής (European Association for Animal Production - EAAP), που διεξήχθη στο Dubrovnik της Κροατίας από 27.8.2018 – 31.8.2018 βραβεύτηκε ο Καθηγητής κ. Γεώργιος Ζέρβας, ενώπιον 1.200 Συνέδρων, με το «Distinguished Science Award», για την προσφορά του στην Επιστήμη της Ζωικής Παραγωγής και τις υπηρεσίες του προς την EAAP.  Το έργο του κ. Ζέρβα παρουσίασε η Καθηγήτρια της Κτηνιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μιλάνου,  και μέλος του Δ.Σ. της EAAP, κ. Antonella Baldi.

Ο κ. Ζέρβας προσέφερε τις υπηρεσίες του στην EAAP ως Γραμματέας της Nutrition Commission (2002-2004), ως Αντιπρόεδρος (2005-2006) και Πρόεδρος (2006-2008) της Livestock Farming Systems Commission, ως Αντιπρόεδρος του ΔΣ της EAAP (2008-2012) και ως Πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής (2012-2018).

Η κ. Baldi, στην προσφώνησή της παρουσίασε την προσωπικότητα και το έργο του κ. Γ. Ζέρβα, αναφέροντας, συνοπτικά, ότι είναι απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Leeds της Αγγλίας, Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και εκλεγμένος Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου (2004 – 2010) δυο φορές, Πρόεδρος της Ελληνικής Ζωοτεχνικής Εταιρείας και της Ελληνικής Γεωργικής Ακαδημίας.

Το συγγραφικό έργο του κ. Ζέρβα είναι εξαιρετικά πλούσιο αφού έχει δημοσιεύσει πάνω από 150 ερευνητικές εργασίες σε διεθνούς κύρους περιοδικά με κριτές, πέντε πανεπιστημιακά συγγράμματα και πάρα πολλά άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά για τη ζωική παραγωγή.  Έχει δώσει αρκετές διαλέξεις, ως προσκεκλημένος Καθηγητής, σε διεθνή επιστημονικά Συνέδρια, κριτής εργασιών σε επιστημονικά περιοδικά, εξεταστής διδακτορικών διατριβών σε Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια, αξιολογητής ερευνητικών προγραμμάτων χρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλων ευρωπαϊκών φορέων, και επιστημονικά υπεύθυνος πλήθους ερευνητικών προγραμμάτων χρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα Υπουργεία Γεωργίας και Παιδείας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Ιδιωτικό Τομέα (ελληνικές και ξένες εταιρείες του χώρου).

Τελειώνοντας, αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στην προσωπικότητα και το χαρακτήρα του κ. Ζέρβα.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,296875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version