Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Αυξημένες αποδόσεις και φιλικά προϊόντα προς το περιβάλλον ο στόχος των εταιρειών λιπασμάτων, 800.000 τόνοι η κατανάλωση στην Ελλάδα

Αυξημένες αποδόσεις και φιλικά προϊόντα προς το περιβάλλον ο στόχος των εταιρειών λιπασμάτων, 800.000 τόνοι η κατανάλωση στην Ελλάδα


Σ’ ένα πεδίο με σαφή προσανατολισμό την αγορά και τις Business 2 Business (B2B) συναντήσεις μεταξύ των επιχειρηματιών του κλάδου εξελίχθηκε το μεγάλο ραντεβού του Argus Europe Fertilizer 2018, που πραγματοποιήθηκε από τις 24 έως τις 26 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο Intercontinental στην Αθήνα. Όπως αναφέρθηκε στην εκδήλωση, η ετήσια κατανάλωση λιπασμάτων στην Ελλάδα είναι 800.000 τόνοι.

Ο ΑγροΤύπος που ήταν Χορηγός Επικοινωνίας της μεγάλης αυτής εκδήλωσης είχε την ευκαιρία να παραβρεθεί στο χώρο της εκδήλωσης, η οποία συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πολλών εταιρειών λιπασμάτων παγκόσμιου βεληνεκούς και να συνομιλήσει μαζί τους.

Στις συνεδριακές εκδηλώσεις που διεξάγονταν ταυτόχρονα με τις B2B συναντήσεις οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να εξαγάγουν χρήσιμα συμπεράσματα για το παρόν και το μέλλον του κλάδου των λιπασμάτων, αλλά και να προετοιμάσουν το έδαφος για μελλοντικές συμφωνίες.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν η ομιλία της Χημικού Μηχανικού και αναπληρώτριας Διευθύντριας στα Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ, κας Θεοδώρας Κουλουρά (δεξιά στη φωτογραφία μαζί με την Δήμητρα Μαντζούνη-Export Manager), η οποία εστίασε στην παραγωγική διαδικασία που ακολουθεί η εταιρεία, όσον αφορά στα λιπάσματα. «Η εταιρεία μας έχει προσανατολισμό στη βιώσιμη παραγωγική διαδικασία, μέχρι τον τελικό αποδέκτη. Επίσης, εργαζόμαστε ώστε τα προϊόντα μας να είναι εξειδικευμένα και φιλικά προς το περιβάλλον», πρόσθεσε η κα Κουλουρά.

Παράλληλα, τόνισε ότι «έχουμε εισαγάγει τα τελευταία χρόνια προϊόντα με ειδικούς αναστολείς, ώστε να μην περνούν νιτρικά στα ύδατα».

Σύμφωνα με την κα Κουλουρά, η κατανάλωση λιπασμάτων στην χώρα μας κυμαίνεται στους 800.000 τόνους και είναι μειωμένη σε σχέση με μια δεκαετία πριν.

Μεταξύ των εταιρειών που συμμετείχαν ήταν οι: OCI Nitrogen, SQM, Trammo, PhosAgro Trading, CF Fertilisers, Canpotex International, ICL Fertilizers, Yara, K+S KALI, Agrium Europe, Uralkali Trading, Tessenderlo Kerley International, Ameropa, EuroChem Agro, Koch Fertilizer International, Phosagro, Solvay, Helm, PRAYON, Belarusian Potash Company.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,59375 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version