Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Όχι Πετρόπουλου σε αύξηση του ανώτατου ποσού οφειλών για συνταξιοδότηση αγροτών

Όχι Πετρόπουλου σε αύξηση του ανώτατου ποσού οφειλών για συνταξιοδότηση αγροτών


Δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για τους οφειλέτες στον ΟΓΑ (νυν ΕΦΚΑ) αγρότες, που θέλουν να βγουν σε σύνταξη, αλλά έχουν οφειλές άνω των 4.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να την λάβουν, σχετική απάντηση του υφυπουργού Εργασίας, κ. Τάσου Πετρόπουλου, την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, στην Βουλή.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, ο αρμόδιος υφυπουργός σημείωσε ότι «υπάρχουν 130.000 αγρότες που σήμερα οφείλουν κάτω από 4.000 ευρώ. Μπορούν, συνεπώς, αυτοί οι 130.000 αγρότες, που έχουν δικαίωμα συνταξιοδότησης, να μπουν σε αυτήν τη διαδικασία ρυθμίσεων. Το ζήτημα δεν είναι να το κάνουμε 10.000 ευρώ το όριο αυτό. Ήδη, 130.000 μπορούν να μπουν και 285.000 είναι οι οφειλέτες του ΟΑΕΕ που χρωστούν μέχρι 20.000 ευρώ και μπορούν να πάρουν σύνταξη. Δηλαδή, έχουμε αυτήν τη στιγμή το πλαίσιο εκείνο που κατά τη γνώμη σας είναι αρκετό για να καλύψει τις ανάγκες των οφειλών, δηλαδή 4.000 ευρώ για τους αγρότες, που είναι 130.000 άτομα και 20.000 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες, που είναι 285.000 άνθρωποι».

«Αυτό που θα κάνουμε είναι να νοιαστούμε κι άλλο για τους οφειλέτες. Μην ανησυχείτε, θα νοιαστούμε και άλλο για τους οφειλέτες και θα πάρουμε και άλλα μέτρα. Αυτό είναι διακηρυγμένη πολιτική, στόχευση για μας και την εφαρμόζουμε, όπως φαίνεται από όλα όσα έχουμε κάνει. Συνεχώς, κάθε χρόνο, παίρνουμε μέτρα, κάνουμε ρυθμίσεις, διευκολύνουμε τους οφειλέτες να ανταποκριθούν, ξεπερνώντας τα τεράστια προβλήματα της κρίσης που επήλθε κατά τα προηγούμενα χρόνια», κατέληξε ο κ. Πετρόπουλος.

Ο κ. Κεγκέρογλου ζήτησε την αύξηση του ποσού οφειλών στα 10.000 ευρώ για τους αγρότες, αντί 4.000 ευρώ, που ισχύει σήμερα, ώστε να μπορούν πιο εύκολα, περισσότεροι παραγωγοί με ποσά οφειλών, να βγουν στην σύνταξη.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,453125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version