Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Περισσότερα κονδύλια για αποζημιώσεις και να ενταχθούν οι ποικιλίες συμπύρηνων, ζητάνε οι ροδακινοπαραγωγοί της Ημαθίας

Περισσότερα κονδύλια για αποζημιώσεις και να ενταχθούν οι ποικιλίες συμπύρηνων, ζητάνε οι ροδακινοπαραγωγοί της Ημαθίας


Να ενταχθούν στις ενισχύσεις de minimis και οι ποικιλίες συμπύρηνων ροδάκινων που επλήγησαν από τις βροχοπτώσεις αλλά και να αυξηθεί το ποσό των αποζημιώσεων, ζητά ο Αγροτικός Σύλλογος Ημαθίας. Όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο κ. Γεώργιος Γαλανομάτης, υπεύθυνο επικοινωνίας του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας, «αν δεν αυξηθεί το κονδύλι θα είναι «ψίχουλα» τα χρήματα που θα εισπράξουν οι παραγωγοί».

Αναλυτικότερα, ο Αγροτικός Σύλλογος Ημαθίας, υποστηρίζει τα εξής:

«Παρακολουθώντας τις δηλώσεις βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας, οι οποίες κάνουν λόγο για αποζημιώσεις και ποσά, σε ροδάκινα και νεκταρίνια, καθώς και το συνολικό διαθέσιμο ποσό για τις αποζημιώσεις των ροδακινοπαραγωγών από τις βροχοπτώσεις 2018 - μη αναφέροντας μάλιστα τα βιομηχανικά ροδάκινα - επικρατεί μεγάλη σύγχυση στις τάξεις των ροδακινοπαραγωγών για το αν θα συμπεριλαμβάνονται στις αποζημιώσιμες, οι ποικιλίες συμπύρηνων ροδάκινων που επλήγησαν από τις βροχοπτώσεις (πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν βρίσκονται στην τελική λίστα που έδωσε ο ΕΛΓΑ).

Ο εμπαιγμός μας δεν έχει τελειωμό, σε ένα θέατρο του παραλόγου, όπου αντί για πρωταγωνιστές της παραγωγής και της υπαίθρου μας καθιστούν κομπάρσους, μη σεβόμενοι τον κόπο, τον ιδρώτα και την αγωνία χιλιάδων οικογενειών ροδακινοπαραγωγών για την επιβίωσή τους.

Προς αποφυγή νέων αδικιών (περσινές βροχοπτώσεις) εις βάρος μας  και λαμβάνοντας υπόψη την άθλια οικονομική κατάσταση που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αυξήσει κατά πολύ, το χαμηλό ποσό που έχει ορίσει - σύμφωνα με τις δηλώσεις των βουλευτών - καθώς και να συμπεριλάβει όλες τις πληγείσες ποικιλίες (εννοείται και των βιομηχανικών ροδάκινων, αφού βρίσκονταν μέσα στο διάστημα των έντονων βροχοπτώσεων) αν θέλουμε να μιλάμε για δίκαιες αποζημιώσεις.

Οι εξελίξεις θα κρίνουν τις μετέπειτα κινήσεις μας».

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,578125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version