Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Βγάζουν τα τρακτέρ στους δρόμους οι βαμβακοπαραγωγοί

Βγάζουν τα τρακτέρ στους δρόμους οι βαμβακοπαραγωγοί


Τα τρακτέρ στον Ε-65 στον κόμβο του «Δέλτα» βγάζουν, το πρωί της Δευτέρας (17/12), οι αγρότες του Νομού Καρδίτσας προχωρώντας σε δυναμική κινητοποίηση για το ζήτημα των «ανοιχτών» χαμηλών τιμών στο βαμβάκι. Η απόφαση αυτή λήφθηκε στην αγροτική σύσκεψη, που συγκάλεσε το βράδυ της Τετάρτης, στον Παλαμά, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας.

Στη σύσκεψη ο Κώστας Τζέλλας, γενικός γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας, αναφέρθηκε στο πρόβλημα της εξευτελιστικής τιμής στο βαμβάκι που διαμορφώνει για φέτος το «καρτέλ» μιας χούφτας εκκοκκιστών, έχοντας τη σιωπηλή συγκατάθεση της κυβέρνησης. Όπως υπογράμμισε, χρειάζεται άμεση αγωνιστική απάντηση των μικρομεσαίων βαμβακοπαραγωγών.

Την Παρασκευή (14/12), αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, θα συναντηθεί με τον αρμόδιο Υπουργό στην Αθήνα, ενώ την ίδια ώρα οι αγρότες θα βγάλουν τα τρακτέρ στις πλατείες και την προσεχή Δευτέρα δίνουν ραντεβού στον Ε-65, όπου θα παραταχθούν εκατέρωθεν του δρόμου.

Στη διοργάνωση κινητοποιήσεων προκειμένου «να αναχαιτιστεί η πολιτική της κυβέρνησης και Ε.Ε., όπως και η λαίλαπα των μέτρων που οδηγούν τους αγρότες στη φτώχεια», συμφώνησαν στην πρόσφατη συνάντηση, που έγινε στη Νίκαια του Δήμου Κιλελέρ, εκπρόσωποι από 9 Ομοσπονδίες και 70 αγροτικούς συλλόγους από τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Αναμένονται να γίνουν νέες συσκέψεις τις επόμενες ημέρες, ώστε να γενικευτούν και να συντονιστούν οι κινητοποιήσεις τους προς το τέλος του Ιανουαρίου.

Η μορφή, ωστόσο, των κινητοποιήσεων (μπλόκα κ.λ.π.), όπως και το ακριβές χρονοδιάγραμμα θα οριστικοποιηθεί στη συνεδρίαση της Γραμματείας της Συντονιστικής Επιτροπής, στα μέσα του Ιανουαρίου και αφού προηγηθούν οι κατά τόπους κινητοποιήσεις.

Το πλαίσιο των φετινών κινητοποιήσεων των αγροτών έθεσε με την εισήγησή του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, τονίζοντας τα δύο βασικά αιτήματα του κλάδου: Το πρώτο αφορά στη μείωση του κόστος παραγωγής και το δεύτερο αφορά στην αντιμετώπιση του αισχρού, όπως το χαρακτήρισε, φαινομένου των «ανοιχτών τιμών».

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,71875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version