Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Σε συνάντηση παραγωγών βιομηχανικής κάνναβης στο Βόλο καλεί η ΚΑΝΝΑΒΙΟ ΚΟΙΝΣΕΠ


Η Διοικούσα Επιτροπή της ΚΑΝΝΑΒΙΟ ΚΟΙΝΣΕΠ καλεί σε πανελλαδική συνάντηση των παραγωγών βιομηχανικής κάνναβης, το Σάββατο (15 Δεκεμβρίου), στις 14:00, στον Βόλο (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα μηχανικών χωροταξίας, Αλαμάνας και Σέκερη, αίθουσα Α1 ισόγειο - απέναντι από τα ΚΤΕΛ), για να συζητηθούν τα προβλήματα του κλάδου, να ενημερωθούν, να οργανωθούν και να διερευνήσουν το πλαίσιο συνεργασίας, στα πλαίσια μιας Πανελλαδικής Ένωσης Παραγωγών Βιομηχανικής Κάνναβης.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε προσθέτει τα εξής:

«Ο κλάδος της διατροφικής βιομηχανικής κάνναβης είναι ραγδαία αναπτυσσόμενος στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο, σημειώνοντας τζίρο εκατοντάδων εκατομμυρίων. Η παραγωγή βιομηχανικής κάνναβης στην Ευρώπη σημειώνει αυξητική τάση κάθε χρόνο, με όλο και περισσότερους παραγωγούς να ενδιαφέρονται και στην Ελλάδα.

Από το 2016 που θεσμοθετήθηκε η καλλιέργεια της βιομηχανικής κάνναβης, εκκρεμούν ορισμένα σοβαρά ζητήματα που θέτουν εμπόδια στην ανάπτυξη του κλάδου και παρατηρείται μια ουσιαστική έλλειψη ενημέρωσης των διωκτικών αρχών για το νέο νομικό πλαίσιο.

Σαν αποτέλεσμα, τους τελευταίους μήνες, συνεχίζουμε να γινόμαστε μάρτυρες ενός θεάτρου του παραλόγου αφού παρουσιάζονται συνέχεια κρούσματα συλλήψεων παραγωγών, διανομέων, αλλά και καταναλωτών για προϊόντα διατροφικής- βιομηχανικής κάνναβης. Εκτός από την τραγελαφική περίπτωση του συνεταίρου μας Σεραφείμ Κανδύλα που συνελήφθη στο λιμάνι Χανίων για κατοχή σαπουνιών, αλευριού και χυλοπιτών Κάνναβης της ΚΑΝΝΑΒΙΟ, οι συλλήψεις διανομέων αλλά και καταναλωτών με τα προϊόντα μας συνεχίζονται ανελλιπώς και τα προϊόντα κατάσχονται.

Συν τοις άλλοις, εκκρεμεί ακόμα το χρονίζον ζήτημα των ορίων της περιεκτικότητας σε THC στα τρόφιμα και η εμπλοκή με το ΓΧΚ που κρατάει τους Έλληνες παραγωγούς ομήρους, ο άτυπος αθέμιτος ανταγωνισμός από εισαγόμενα προϊόντα που κυκλοφορούν χωρίς να υφίστανται τους ίδιους περιορισμούς με τα αντίστοιχα ελληνικά, αλλά και την εμπλοκή με τα εκχυλίσματα (CBD), την έλλειψη ξεκάθαρου νομικού πλαισίου για την μεταποίηση, την μη ένταξη στις βιολογικές ενισχύσεις και το πρόγραμμα μείωσης της νιτρορύπανσης, καθώς και πολλά άλλα θέματα που επιζητούν συλλογική διεκδίκηση.

Τα ζητήματα αυτά εκτός από συλλογική αντιμετώπιση χρειάζονται και θεσμική εκπροσώπηση, καθώς θέτουν σοβαρά εμπόδια στην ανάπτυξη του κλάδου και ταλαιπωρούν χωρίς λόγο συνανθρώπους μας. Η Διοίκηση συνομιλεί θεσμικά με τα συλλογικά όργανα και όχι με τους μεμονωμένους παραγωγούς. Προσοχή δεν μιλάμε για την ίδρυση ενός ακόμα γραφειοκρατικού συνδικαλιστικού οργάνου ή ενός συλλόγου, αλλά μιας οριζόντιας κλαδικής ένωσης που θα διασφαλίσει τα δικαιώματα των παραγωγών και την υγιή ανάπτυξη του κλάδου στην Ελλάδα.

Γι αυτά και πολλά άλλα θέματα που χρήζουν συζήτησης και επίλυσης θα χαρούμε να σας δούμε αύριο Σάββατο στον Βόλο. Είμαστε στην διάθεσή σας για διευκρινήσεις και λεπτομέρειες».

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,484375 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version