Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Για δεύτερη τετραετή θητεία στην ηγεσία του γαλλικού Ινστιτούτου της Σαμπάνιας ο διευθυντής του ΣΕΟ


Ο Διευθυντής του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ) και πανεπιστημιακός, Θεόδωρος Γεωργόπουλος, επανεξέλεγη, στις 13 Δεκεμβρίου 2018, για μια δεύτερη τετραετή θητεία στην ηγεσία του γαλλικού Ινστιτούτου Αμπέλου και Οίνου της Σαμπάνιας.

Το Ινστιτούτο Αμπέλου και Οίνου Καμπανίας (Institut Georges Chappaz) είναι υπεύθυνο για τον συντονισμό της έρευνας και της εκπαίδευσης γύρω από την σαμπάνια και τον αμπελώνα της. Συναπαρτίζεται από το Πανεπιστήμιο της Reims, την Διεπαγγελματική Οργάνωση του Καμπανίτη Οίνου (CIVC), το Εμπορικό  και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, την τοπική αυτοδιοίκηση (Περιφέρεια, Δήμος) και μια σειρά από επιστημονικούς φορείς (INRA, Ενωση Γάλλων Οινολόγων, IAR...).

Κάτοχος της Έδρας Jean Monnet για το Δίκαιο του Οίνου και των Οινοπνευματωδών, του Πανεπιστημίου της Reims, ο Θεόδωρος Γεωργόπουλος εξελέγη για πρώτη φορά Πρόεδρος του Ινστιτούτου το 2015 ενώ από το 2014 εκτελεί χρέη Διευθυντή στον Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου.

Ο κ. Γεωργόπουλος έθεσε ως στόχους για την δεύτερη θητεία του στην Προεδρεία του Ινστιτούτου την ανάπτυξη των διεθνών σχέσεων του Ινστιτούτου, την έρευνα σε τομείς πρωτίστης σημασίας για την προετοιμασία του διεθνούς αμπελώνα για τα επόμενα 10 χρόνια (Vignoble 2030) και την ανάδειξη του κρασιού σαν διεθνές πολιτισμικό κεφάλαιο.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου κ. Γιώργος Σκούρας, συνεχάρη τον κ. Γεωργόπουλο και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η διπλή αυτή ιδιότητα του τελευταίου «συμβάλλει στην άρτια στελέχωση του Συνδέσμου και την ανάπτυξη των επιστημονικών και εκπαιδευτικών σχέσεων του ελληνικού κρασιού με μια περιοχή που έχει αναπτύξει ένα οικονομικό μοντέλο, μια θεσμική οργάνωση, μια προστασία και αξιοποίηση την Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης και ένα πλήθος δραστηριοτήτων γύρω από την εκπαίδευση και τον οινοτουρισμό που πρέπει να μελετηθούν και να αξιοποιηθούν για το μέλλον του ελληνικού κρασιού».

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 3,224609 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version