Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Πρόγραμμα επιδότησης αντιχαλαζικών δικτύων για καλλιέργειες εσπεριδοειδών και νέων καλλιεργειών μελετά ο ΕΛΓΑ

Πρόγραμμα επιδότησης αντιχαλαζικών δικτύων για καλλιέργειες εσπεριδοειδών και νέων καλλιεργειών μελετά ο ΕΛΓΑ


Να εντάξει σε προγράμματα αντιχαλαζικής προστασίας μέσω επιδότησης των παραγωγών για τοποθέτηση δικτύων στα χωράφια τους, καλλιέργειες εσπεριδοειδών (πορτοκάλια, μανταρίνια κ.λπ.) αλλά και νέες καλλιέργειες (μύρτιλα, γκότζι μπέρυ κ.λπ,) προτίθεται το επόμενο διάστημα ο ΕΛΓΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου.

Όπως μας εξήγησε ο κ. Σταύρος Καουκάκης, από το αρμόδιο τμήμα Ενεργητικής Προστασίας και Εφαρμογών του ΕΛΓΑ, «ο ΕΛΓΑ έχει αναθέσει γι’ αυτόν ακριβώς το σκοπό, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σχετική μελέτη, τα αποτέλεσματα της οποίας θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα».

Μέχρι σήμερα ο ΕΛΓΑ υλοποιεί από το 2002 ένα πρόγραμμα αντιχαλαζικής και αντιπαγετικής προστασίας, με ίδιους πόρους. Παράλληλα, με πόρους από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 τρέχει ανάλογο πρόγραμμα, για το οποίο οι αιτήσεις στήριξης έληξαν τον περασμένο Ιούνιο. Γι’ αυτό το πρόγραμμα δόθηκαν τρεις παρατάσεις, έως τον Οκτώβριο του 2018. Συνολικά, με βάση τα στοιχεία του ΕΛΓΑ, υποβλήθηκαν 537 αιτήσεις από παραγωγούς, οι οποίες και βρίσκονται σε φάση πρώτης αξιολόγησης από τα περιφερειακά υποκαταστήματα. Θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση αξιολογησης από την κεντρική υπηρεσία και σύμφωνα με όσα μας είπε ο κ. Καουκάκης «τα αποτελέσματα και ο κατάλογος των δικαιούχων στο πρόγραμμα που προβλέπει επιχορήγηση 60%, αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα τέλη Φεβρουαρίου, αρχές Μαρτίου».

Με βάση το σχετικό προγραμματισμό αναμένεται να γίνει μια ακόμα προκήρυξη για το συγκεκριμένο πρόγραμμα μέσα στο 2019 και πιθανότατα ακόμα μια μέσα στο 2020.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ως ώρας επιχορήγηση για αντιχαλαζικά δεν δίνεται σε παραγωγούς εσπεριδοειδών, παρά μόνον για αντιπαγετικά, με αποτέλεσμα οι αγρότες να διαμαρτύρονται. Επ’ αυτού όπως μας ανέφερε ο κ. Χρήστος Μυτάκης, καλλιεργητής μανταρινιού από το Μεσολόγγι «πρέπει οπωσδήποτε να ενταχθούμε και εμείς στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, ώστε να προσατευθούν οι καλλιέργειές μας. Στην περιοχή μας έχει εξαπλωθεί πάρα πολύ η καλλιέργεια μανταρινιού και βασίζουμε κατά πολύ το εισόδημά μας στο προϊόν».

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version