Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Με το νέο έτος θα καταβληθούν τα de minimis ροδάκινων και νεκταρινιών

Με το νέο έτος θα καταβληθούν τα de minimis ροδάκινων και νεκταρινιών


Για το νέο έτος πάνε, όπως όλα δείχνουν, οι πληρωμές των de minimis στους παραγωγούς ροδάκινων και νεκταρινιών, από το πακέτο των 10,2 εκατ. ευρώ.

Τις σχετικές πληροφορίες επιβεβαίωσε και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σταύρος Αραχωβίτης, την Πέμπτη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση αγρότη στο λογαριασμό του στο facebook.

Υπενθυμίζεται σε σχέση με τα ποσά που θα πάρουν οι αγρότες, ότι τα de minimis θα είναι 100 ευρώ το στρέμμα στα ροδάκινα και 120 ευρώ στα νεκταρίνια για τις ποικιλίες κοντά στην ζημιά τέλους Ιουνίου και 50 – 60 ευρώ σε ροδάκινα και νεκταρίνια αντίστοιχα όσον αφορά στις επόμενες ζημιές».

Όπως έχει γράψει ο ΑγροΤύπος προ δυο εβδομάδων «καταβάλλονταν προσπάθεια να πληρωθούν τα de minimis αυτά έως το τέλος του τρέχοντος έτους, ωστόσο δεν είναι ακόμα σίγουρο, καθώς χρειάζεται χρόνος για να περαιωθεί η διαδικασία, να υπογραφούν υπουργικές αποφάσεις κ.λπ».

Σχετική με το θέμα ανακοίνωση είχε εκδώσει και το αρμόδιο υπούργειο Αγροτικής Ανάπτυξης, αναφέροντας τα ακόλουθα:

Ενισχύσεις de minimis 10,2 εκατ. ευρώ στους ροδακινοπαραγωγούς

Την καταβολή κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) ύψους 10,2 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, σε συνάντηση με βουλευτές.

Επιλέξιμοι είναι οι δενδροκαλλιεργητές των νομών Ημαθίας, Καβάλας, Κοζάνης, Λάρισας, Μαγνησίας, Πέλλας, Πιερίας, Τρικάλων και Φλώρινας.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι εξαντλήθηκε κάθε δημοσιονομικό περιθώριο ώστε το συνολικό ποσό να διαμορφωθεί στα 10,2 εκατ. ευρώ, το οποίο δεσμεύθηκε από τον κρατικό προϋπολογισμό του 2018 μετά από επίμονες προσπάθειες της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να ενισχυθούν οι καλλιεργητές που είδαν την παραγωγή τους να μειώνεται και να υποβαθμίζεται σε μεγάλο ποσοστό (άνω του 30%), λόγω των βροχοπτώσεων του περασμένου Ιουνίου.

Τα χρήματα θα καταβληθούν σε περίπου 12.500 παραγωγούς μέχρι το τέλος του έτους.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,671875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version